Γιανναράκης-Ψάλτης: Κομοτηναίοι με τα «κόκκινα»

00:17 11/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τις εμφανίσεις τους στο γήπεδο τη φετινή περίοδο δεν φαινόταν πουθενά ότι… γεννήθηκαν εκατόν ογδόντα χιλιόμετρα μακριά από τις Σέρρες.

Ο Θεοχάρης Ψάλτης και ο Θανάσης Γιανναράκης «δέθηκαν» γρήγορα με την ομάδα του Πανσερραϊκού και αν και… Κομοτηναίοι έπαιζαν σαν… Σερραίοι για την κόκκινη φανέλα. Οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν από τους διακριθέντες του Πανσερραϊκού στο φετινό πρωτάθλημα της Γ εθνικής και επιβραβεύτηκαν για αυτό με τη συμφωνία τους για ανανέωση της συνεργασίας τους με τα «λιοντάρια». Έτσι

μετά τους Γκούρτσα, Κασμερίδη, Τσιμίκα, Καλί, Πέτρου και Παπαβασιλείου, τα «κόκκινα» θα φοράνε και τη νέα περίοδο ο Θεοχάρης Ψάλτης και ο Θανάσης Γιανναράκης.

Ο Θεοχάρης Ψάλτης γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1996 στην Κομοτηνή και αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού μέσου. Τον Ιανουάριο του 2015 με εισήγηση του Μανουέλ Ρόκα ο Θεοχάρης Ψάλτης προωθήθηκε από την ομάδα Νέων στην πρώτη ομάδα του Πανθρακικού κι έκανε το ντεμπούτο του ως βασικός στην ενδεκάδα των «πράσινων» στις 22.01.2015 στο εντός έδρας παιχνίδι κυπέλλου με τον ΟΦΗ με τους Κρητικούς να κερδίζουν 4-0.
Ο Θεοχάρης Ψάλτης έπαιξε βασικός σε δύο παιχνίδια κυπέλλου εκείνη τη χρονιά και την επόμενη έκανε το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λιγκ το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (3-4) με τον νεαρό μέσο να είναι βασικός μαζί με τους Αλέξανδρο Πασχαλάκη, Χρήστο Μελίσση, Μπαϊκαρά, Ντιγκινί κ.α με προπονητή τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο και η πρώτη του να συνοδεύεται με πολύ καλή εμφάνιση (ο συντάκτης του κειμένου περιέγραψε το παιχνίδι για την ΕΡΑ Σπορ και το διαπίστωσε από κοντά).

Μετά από τρία χρόνια στον Πανθρακικό ο Θεοχάρης Ψάλτης πήρε το καλοκαίρι του 2017 μεταγραφή στον Α.Ο. Καβάλας και πέρυσι ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ανόδου. Το ίδιο έκανε και φέτος με τη φανέλα του Πανσερραϊκού αφού μαζί με τους Αλέξανδρο Ζέρη και Απόστολο Αποστολόπουλο ήταν οι παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα (είχε 21), σε όλα τα παιχνίδια ήταν βασικός και μόνο σε τέσσερα έγινε αλλαγή.


Οι αριθμοί του Θεοχάρη Ψάλτη (soccerbase) :

2014-2015  Πανθρακικός (Α)   –  2 συμμετοχές στο κύπελλο

2015-2016  Πανθρακικός (Α)   3 συμμετοχές και 3 στο κύπελλο με ένα γκολ

2016-2017 Πανθρακικός  (Β)   5 συμμετοχές και 3 στο κύπελλο

2017-2018  Καβάλα (Γ)   20 συμμετοχές

2018-2019  Καβάλα (Γ)   14 συμμετοχές

2019-20 Πανσερραϊκός (Γ) 21 συμμετοχές και 5 στο κύπελλο Ελλάδος

Ο Θανάσης Γιανναράκης γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 1999 στη Ξυλαγανή Κομοτηνής. Ο ταλαντούχος δυναμικός αμυντικός ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Πανθρακικού, για τρία χρόνια αγωνιζόταν στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού και συνέχισε στις ακαδημίες του ΑΟ Ξάνθης παίρνοντας μέρος και στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας. Στα δύο του χρόνια στην Ξάνθη, αγωνίστηκε συνολικά σε 56 αγώνες, 29 την πρώτη περίοδο και 27 την προπέρσινη. Ήταν μέλος της εθνικής παίδων και της μικτής της ΕΠΣ Θράκης.

Με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Πανσερραϊκού από τον Άγγελο Διγκόζη, ο 46χρονος τεχνικός βρήκε στο πρόσωπο του Θανάση Γιανναράκη έναν σύγχρονο κεντρικό αμυντικό με καλά σωματικά προσόντα, του εμπιστεύτηκε θέση στην ενδεκάδα και αυτός τον δικαίωσε απόλυτα.

Ο νεαρός στόπερ μπήκε στην ενδεκάδα την 7η αγωνιστική και πήρε τη φανέλα του βασικού στο… σπίτι του ξεκινώντας σε 12 συνεχόμενα παιχνίδια στην ενδεκάδα των λιονταριών ενώ στο εντός έδρας παιχνίδι κυπέλλου με το Βόλο πέτυχε ένα ένα πολύ όμορφο τέρμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανσερραϊκού:   

«Η Διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος ΜΓΣ Πανσερραϊκός, ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της, με τους ποδοσφαιριστές Θεοχάρη Ψάλτη και Θανάση Γιανναράκη. Οι Θρακιώτικη παροικία θα συνεχίσει δυναμικά και την επόμενη σεζόν στα «λιοντάρια» με στόχο μια ακόμη άνοδο!»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα