Για τις πρώτες βοήθειες ενημερώθηκαν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

15:07 4/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τις τεχνικές των Α’ Βοηθειών ενημερώθηκαν σήμερα μαθητές του 1ου ΕΠΑΝ Ν. Ιωνίας από τον Ερυθρό Σταυρό και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ». Όπως εξήγησε ο διευθυντής του σχολείου Δημ. Κόκκινος, πρόκεται για ένα σχέδιο δράσης που έχει καταρτιστεί από το σχολείο κι ευχαρίστησε τους φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σχολείου.

Η Αγγελική Καμπούρη καθηγήτρια υπεύθυνη του προγράμματος, ανέφερε ότι στόχος της δράσης είναι η ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών και οι δεξιότητες και η συνεργασία καθηγητών με άλλους φορείς.

Όπως είπε «είναι μια δράση που έχει θεσμική υποστήριξη για την δημιουργικότητα της καινοτομίας και κοινωνικής ευθύνης. Οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με τους φορείς. Οι μαθητές που το παρακολουθούν έχουν αποφασίσει να επιλέξουν τομείς υγείας κι είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο».

Η Κυριακή Σαμίου εκπαιδεύτρια νοσηλεύτρια από τον Ερυθρό Σταυρό – ανήκει στην υπηρεσία αγωγής υγείας του Ερυθρού Σταυρού, σημείωσε ότι στον ΕΕΣ από το 1952 λειτουργεί οργανωμένη υπηρεσία αγωγής υγείας, εκπαιδεύοντας από μαθητές Ε’ – ΣΤ’ Δημοτικού μέχρι κάθε ηλικία με προσαρμοσμένα προγράμματα.

Ο Κώστας Τράγαλος πρόεδρος της ΕΟΔ Μαγνησίας δήλωσε ότι η ΕΟΔ στηρίζει τέτοιες προσπάθειες κι είναι ανοιχτή σε κάθε πρόσκληση που θα δεχτεί, ενώ ο Χάρης Παπαμαρκάκης, Διευθυντής Εκπαίδευσης της ΕΟΔ Μαγνησίας, ευχαρίστησε το 1ο ΕΠΑΛ για την πρόσκληση. «Ανά δύο μήνες κάνουμε πιστοποιημένα σεμινάρια για πολίτες. Οι μαθητές τώρα έρχονται σε επαφή με τις Α’ Βοήθειες και θέλουν να μάθουν κι αναγνωρίζουν τη σπουδαιότητα αυτού του τομέα. Είμαστε εδώ, για να δείξουμε τον τρόπο και τον «δρόμο»».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα