Για τη νίκη – πρόκριση στη Λιθουανία ο Προμηθέας

11:55 13/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη νίκη – πρόκριση στους «16» ψάχνει απόψε(19:00 ΕΡΤ2) ο Προμηθέας στην Κλαϊπέντα της Λιθουανίας κόντρα στην Νεπτούνας γιατην6η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Η ομάδα της Πάτρας εκτός από την κόπωση έχει να διαχειριστεί και τα προβλήματα απουσιών αφού θα στερηθεί για ακόμη ένα παιχνίδι τους Λάγκστον Χόλ και Οκτάβιους Έλις.

Αυτή θα είναι η 6η υποχρέωση της ομάδας του Μάκη Γιατρά στον Δ΄ Όμιλο της φάσης των «32», με τον Προμηθέα να έχει μέχρι στιγμής, 4 νίκες

(σε Οστάνδη και Μπαϊρόιτ και με Ολίμπια Λιουμπλιάνας και Μπεσίκτας στην Πάτρα) και μια ήττα (από την Στρασμπούργκ την περασμένη εβδομάδα στην Γαλλία).

Η Νεπτούνας είναι 4η στον όμιλο του Προμηθέα με ρεκόρ 3-2, ενώ η ομάδα της Πάτρας ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τη Στρασμπούρ (4-1) πίσω από την αήττητη Βίρτους Μπολόνια (5-0).

Η ομάδα του Κάζις Μακσβίτις φιγουράρει στην κορυφή του πρωταθλήματος της Λιθουανίας με ρεκόρ 9 νίκες και μόνο μία ήττα (από την αντίπαλο της ΑΕΚ, Λιετκαμπέλις εντός έδρας) έχοντας κερδίσει μέχρι και τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας.

Δύσκολο το έργο του Προμηθέα καθώς η Νεπτούνας αποτελείται από έμπειρους παίκτες όπως ο Τόμας Ντελινκάιτις (15.6π., 56%τρ.), ο Τζεράι Γκραντ (15.4π., 9.4ρ.), ο Οσβάλντας Ολισεβίτσιους (12.2π., 4.4ρ.) και ο πρώην παίκτης του Άρη Κάιλ Ουίβερ (12.0π., 3.4ασ., 3.0ρ., 1.8κλ.).Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας στις 19:00 από την ΕΡΤ2.

Ο Προμηθέας Πατρών προχώρησε στην ενίσχυση της περιφέρειας, συμφώνησε με τον Τζέικ Όντουμ, που έχει αγωνιστεί ξανά στο παρελθόν στην Basket League(ΠΑΟΚ), όπως και στο Basketball Champions League. Ο Τζέικ Όντουμ θα προσφέρει ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ του Προμηθέα το οποίο έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από τραυματισμούς.

Ειρήνη Μαραγκού

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα