Για Frexit προειδοποιεί πάλι η Λε Πεν- «Προεδρική νίκη» βλέπει νέα δημοσκόπηση

09:23 15/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την επομένη της ομιλίας Γιούνκερ και των αιχμηρών του σχολίων περί «λαϊκισμού που δοκιμάζει τη συνοχή της Ε.Ε», νέα δημοσκόπηση στη Γαλλία προβλέπει «θρίαμβο της άκρας δεξιάς» στις προεδρικές εκλογές, ενώ η Μαρίν Λεπέν επανέρχεται στο Frexit ως συνακόλουθο του Brexit.

Ο νυν

πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα έχανε από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ενώ τόσο οι υποψήφιοι της Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν, όσο και της Δεξιάς(Αλέν Ζιπέ ή Νικολά Σαρκοζί ή Μπρινό Λε Μερ), θα βρίσκονταν ηττημένοι από την Μαρίν Λεπέν που βάσει οκτώ σεναρίων που εξετάζονται στη δημοσκόπηση, θα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές με ποσοστό από 33% εως 28%.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA που πραγματοποιήθηκε μέσω Διαδικτύου από τις 9 έως τις 11 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 912 Γάλλων εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, εξετάζει την πρόθεση ψήφου με διαφορετικούς υποψηφίους της αριστεράς και της δεξιάς, όμως σε όλα τα σενάρια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ηττάται με μεγάλη διαφορά.

Η μοναδική περίπτωση που δεν διαφαίνεται επικράτηση της Λε Πέν είναι να μην είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, και να επικρατούσε ο δεξιός προεδρικός υποψήφιος Αλέν Ζιπέ, με 36%, μπροστά από τη Μαρίν Λεπέν (30%), τον Ζαν-Λικ Μελανσόν (12%) και τον Φρανσουά Ολάντ (11%).

Λίγες ώρες από την ομιλία Γιούνκερ, η αρχηγός της γαλλικής ακροδεξιάς Μαριν Λεπέν, χαρακτήρισε από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου «κηδεία για την ΕΕ» την ομιλία του Προέδρου της Κομισιόν, τονίζοντας ότι οι φόβοι για το Brexit αποδείχτηκαν «ανυπόστατοι», ενώ επανέλαβε ότι εάν εκλεγεί το 2017 το Frexit θα είναι προτεραιότητα της.

ΠΗΓΗ: RT, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα