Γ.Γ. Υποδοχής: «Προτεραιότητα η μετακίνηση από τη Λέσβο όσων το δικαιούνται» (video)

15:03 23/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τις προτεραιότητες του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου, για την ομαλοποίηση της κατάστασης στη Λέσβο μετά τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας μίλησε ο ΓΓ Υποδοχής Μάνος Λογοθέτης στο Βοστάνειο Νοσοκομείο όπου παρέδωσε στο διοικητή Γιώργο Καμπούρη τέσσερις αναπνευστήρες .

Ο κύριος Λογοθέτης τόνισε ότι προτεραιότητα του Υπουργείου τώρα μετά τη δημιουργία της νέας δομής στον Καρά Τεπέ, είναι η ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών  για βελτίωση της καθημερινότητας των προσφύγων και των μεταναστών ενώ στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι

και η μετακίνηση όσον ανθρώπων το δικαιούνται από τη Λέσβο στην ηπειρωτική χώρα.

Όσον αφορά την ανησυχία των φορέων της Λέσβου στη μετακίνηση μεγάλου αριθμού προσφύγων από τη δομή σημείωσε ότι θα είναι σημαντικά περιορισμένος αριθμός ανθρώπων που θα εξέρχονται και όταν εκείνοι επιστρέφουν, θα επιτρέπεται σε άλλη ομάδα να βγει από τη δομή και όλα αυτά από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ.

Τέλος αναφέρθηκε στο σχεδιασμό που υπάρχει για τη δημιουργία μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσα στα ΚΥΤ με σκοπό να λειτουργούν εργαστήρια, ακτινολογικό και μονάδα προσωρινής νοσηλείας. Πρόκειται για χρόνιο αίτημα αλλά και δέσμευση των εκάστοτε κυβερνήσεων που όμως μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.

 

The post Γ.Γ. Υποδοχής: «Προτεραιότητα η μετακίνηση από τη Λέσβο όσων το δικαιούνται» (video) appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα