Κατάμεστο το Χατζηγιάννειο στην παράσταση «Του Κορδελιού η χάρη»

12:27 13/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Tη Σμυρναίικη Κωμωδία «Του Κορδελιού η χάρη» ανέβασαν οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας και οι “The Playroles” ,μια παρέα φίλων από τη Θεσσαλονίκη, που ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο συγγράφοντας οι ίδιοι τα έργα που ανεβάζουν.


Στην παράσταση μπλέκονται το κωμικό με το συγκινησιακό στοιχείο, καθώς η πλοκή εξελίσσεται με φόντο την Μικρασιατική Καταστροφή.
Σκοπός αυτής της παράστασης, πέρα από την προσφορά

2 ωρών γέλιου από καρδιάς, αλλά και δακρύων συγκίνησης στο θεατρόφιλο κοινό της Λάρισας, ήταν και η συγκέντρωση τροφίμων για το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ., που στηρίζει περισσότερες από 110 άπορες οικογένειες.

Αντί εισιτηρίου οι θεατές, που γέμισαν την αίθουσα του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου το περασμένο Σάββατο, πρόσφεραν ό,τι τρόφιμα μπορούσε ο καθένας, σε αντάλλαγμα της ψυχικής και πνευματικής τροφής που τους πρόσφεραν οι συντελεστές της παράστασης!

Η ανταλλαγή ήταν δίκαιη. Η αγάπη του κόσμου ήταν τεράστια και ξεχείλισε τα καλάθια του Δωρητηρίου Τροφίμων! Και η υπέροχη παράσταση όμως, τους αντάμειψε, καθώς στη σκηνή ξεχείλισε το πάθος των ερασιτεχνών (εραστών της τέχνης) ηθοποιών, που με το ταλέντο και την αγάπη τους για το θέατρο, διασκέδασαν τους θεατές, τους έκαναν να γελάσουν με την καρδιά τους, αλλά και τους συγκίνησαν με τις θύμησες από τη Μεγάλη Καταστροφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα