Γ.Μπουτάρης: Αρχίζουν εντατικοί έλεγχοι για τα τραπεζοκαθίσματα

12:15 2/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εντός του Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι εντατικοί έλεγχοι για τις παραβάσεις στα τραπεζοκαθίσματα που έχουν αναπτύξει παράνομα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Με την άμεση εφαρμογή του νέου νόμου (4483/17) θα επιδιωχθεί από τη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη η απελευθέρωση του δημόσιου χώρου για τους πεζούς και η συμμόρφωση των παραβατών καταστηματαρχών.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής, το βάρος των ελέγχων θα πέσει στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης,

εκεί όπου αρκετά καταστήματα αναπτύσσουν παράνομα τραπεζοκαθίσματα, ενώ θα εντατικοποιηθούν και οι έλεγχοι στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα. Τους ελέγχους θα διενεργούν κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας και υπηρεσιών του δήμου.
Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, κάλεσε τους επιχειρηματίες να τηρούν και να εφαρμόζουν πιστά τις διατάξεις του νόμου. «Θα είμαστε ανυποχώρητοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης και συμπλήρωσε πως «ο δημόσιος χώρος είναι για τους πεζούς» και οι επαγγελματίες δεν θα πρέπει «να απλώνουν όπου να ‘ναι τραπεζοκαθίσματα».
Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία, Λευτέρης Κιοσέογλου, γνωστοποίησε πως μέσα στις επόμενες μέρες οι καταστημάταρχες θα λάβουν ενημερωτικές επιστολές, προκειμένου να συμμορφωθούν στο νέο νόμο, ώστε να αποφύγουν την επιβολή των κυρώσεων.
Με αιχμές κατά της διοίκησης σχολίασε, σε ανάρτησή του στο Facebook, τους ελέγχους για τα τραπεζοκαθίσματα ο δημοτικός σύμβουλος της διοικούσας παράταξης και πρώην αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης. «Ο δήμαρχος το έχει ξαναπεί καμιά δεκαριά φορές τα τελευταία χρόνια, σε διάφορες εκδοχές και τα τραπεζοκαθίσματα συνεχίζουν να απλώνονται ανεξέλεγκτα. Η δημοτική αρχή οφείλει να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία και να προασπίσει το δημόσιο χώρο στην πράξη και όχι στα λόγια», γράφει ο κ. Κουράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα