Γ.Ανδρέου: Συνεργασία με τους δήμους για την αισθητική αναβάθμιση του δικτύου διανομής του ΔΕΔΔΗΕ

14:32 29/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη συμφωνία Δήμου Κομοτηνής με τον ΔΕΔΔΗΕ για την αισθητική αναβάθμιση του δικτύου διανομής αναφέρθηκε η Διευθύντρια Περιοχής Κομοτηνής του ΔΕΔΔΗΕ Γεωργία Ανδρέου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» Η κα Ανδρέου κάλεσε και τους άλλους δήμους να κάνουν το ίδιο, συνεργαζόμενοι δηλαδή με τον ΔΕΔΔΗΕ

να επιτύχουν την αισθητική αναβάθμιση του δικτύου διανομής, με όποιο τρόπο είναι αυτό εφικτό και με όποιες παρεμβάσεις χρειάζεται να γίνουν από την πλευρά τους.

Ήδη δείγματα γραφής έχουν δοθεί με την υπογειοποίηση των υφιστάμενων εναέριων γραμμών μέσης και χαμηλής τάσης στα σημεία – περιοχές όπου παρεμβαίνει ο Δήμος Κομοτηνής υλοποιώντας συγκεκριμένα έργα, όπως η οδός Παπαδήμα.

Η κα Γεωργία Ανδρέου

«Και εμείς διαβιούμε σ’ αυτόν τον χώρο και μας ενδιαφέρει οι ενέργειες που γίνονται να είναι στοχευμένες και να είναι τέτοιες που στο μέλλον να χαιρόμαστε βλέποντας τις επεμβάσεις αυτές να είναι ανταποδοτικές» δήλωσε η κα Ανδρέου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Όπως εξήγησε «υπάρχει συμφωνία με την δημοτική αρχή Κομοτηνής ώστε να υποβληθεί ο ετήσιος προγραμματισμός τους με τις περιοχές όπου έχουν σκεφτεί να παρέμβουν ώστε να παρέμβουμε κι εμείς σε αυτές τις περιοχές και συνεργαζόμενοι να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με την κα Ανδρέου ό,τι μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη αισθητική του δικτύου είναι καλοδεχούμενο ως πρόταση. «Για παράδειγμα» είπε η ίδια «να αποψιλωθούν στύλοι του ΔΕΔΗΗΕ, όχι μόνο στην πόλη αλλά και σε οικισμούς που κρίνεται σωστή η παρέμβαση μας». Διευκρίνισε μάλιστα πως όλοι οι δήμοι της περιοχής έχουν την ίδια δυνατότητα, ακόμη και οι οικισμοί. «Ίσως να προσελκύσουν και κόσμο αν έχουν ένα τέτοιο αισθητικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιεί τον επισκέπτη», ανέφερε επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά: «Είμαστε ανοικτοί και σε ό,τι άλλο καλό μπορεί να προκύψει για τον τόπο».
Σειρά στην Κομοτηνή θα πάρουν οι οδοί Θεμιστοκλή Σοφούλη, Νικηφόρου Γρηγορά και Σωκράτους λόγω των εργασιών ανάδειξης του βυζαντινού τείχους της Κομοτηνής.

Φώτο: Γεωργία Ανδρέου

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα