Γαλλική συμμαχία ΜΜΕ εναντίον Google και Facebook

17:01 7/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένας αριθμός γαλλικών ΜΜΕ μαζί με άλλες επιχειρήσεις ανακοίνωσαν την ίδρυση μιας συμμαχίας και τη δημιουργία πλατφόρμας για την αγορά διαφημίσεων ως απάντηση στη σχεδόν απόλυτη κυριαρχία της Google και του Facebook στον χώρο αυτό.

Μετά από την πρωτοβουλία των εφημερίδων «Les Echos», «Le Parisien» και του εκδοτικού ομίλου «Lagardère», ένας μεγάλος συνασπισμός των γαλλικών φορέων παρουσίασε τη

συμμαχία «Gravity» η οποία θα δημιουργήσει μια κοινή ψηφιακή πλατφόρμα με αυτοματοποιημένη αγορά διαφημίσεων. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι οι εταίροι της συμμαχίας θα περνούν εκεί όλα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους. Έτσι θα μπορούν να κάνουν πιο στοχευμένη διαφήμιση, γεγονός που θα κάνει την κάνει πιο ακριβή για τους διαφημιστές. Έτσι, θα μπορούν να ανταγωνιστούν την Google και το Facebook, που κατέχουν το 60 και 70% της αγοράς αντίστοιχα και των οποίων η ισχύς βασίζεται στην ποσότητα των δεδομένων που έχουν. Αυτό θα επιτευχθεί με τη χρήση αλγορίθμων και συστημάτων δημοπρασίας.

Η συμμαχία «Gravity» δεν αποτελείται μόνο από ομίλους ΜΜΕ αλλά και από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών SFR, τα καταστήματα Fnac & Darty και το SoLocal του Χρυσού Οδηγού. Σύμφωνα με άρθρο της «Liberation» πρόκειται για πάνω από 10 δισεκατομμύρια δεδομένων που ανανεώνονται κάθε μήνα όπως τα κοινωνικά και δημογραφικά στοιχεία των χρηστών, την τοποθεσία τους, τα ενδιαφέροντά τους και τις συνήθειες τους. Συνολικά, τα μέλη του Gravity μοιράζονται το 44% των Γάλλων χρηστών του Διαδικτύου καθημερινά, ή αλλιώς 16 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ η Google και το Facebook έχουν το 60% και το 70% αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα, που χρηματοδοτείται από μια εταιρεία έξι ιδρυτικών μελών (Les Echos, Le Parisien, η Lagardère, SoLocal, SFR, Prisma, Μ6), θα ξεκινήσει να λειτουργεί δοκιμαστικά τον Σεπτέμβριο και η επίσημη έναρξη έχει προγραμματιστεί για το Νοέμβριο του 2017. Η τεχνολογία αυτόματης αγοράς στην οποία βασίζεται η πλατφόρμα, σχεδιάστηκε από το γαλλικό start-up Mediarithmics.

ΠΗΓΗ :

Keywords
Τυχαία Θέματα