Γαλλία/Μπαϊρού: «Τεράστιος κίνδυνος» – Συμμαχία με Μακρόν «κατά της Λεπέν»

19:23 22/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Επειδή ο κίνδυνος είναι τεράστιος, επειδή οι Γάλλοι έχουν αποπροσανατολιστεί και συχνά νιώθουν απόγνωση, αποφάσισα να προτείνω στον Εμανουέλ Μακρόν να συμμαχήσουμε», δήλωσε ο κεντρώος πολιτικός, Φρανσουά Μπαϊρού, που αντί για την πολυαναμενόμενη υποψηφιότητα του στις γαλλικές εκλογές , δήλωσε «αυταπάρνηση» με στόχο να αντιταχθεί στο ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν.

Τον αποκαλούν και αιώνιο «τρίτο άνθρωπο» της γαλλικής πολιτικής, καθώς και βετεράνο τριών προεδρικών

αναμετρήσεων και ήδη διεθνή ΜΜΕ, όπως η βρετανική εφημερίδα Guardian, πλέκουν εγκώμια στον 65χρονο αρχηγό του Δημοκρατικού Κινήματος (MoDem), για την απόφαση του να συμμαχήσει με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν.

A centrist in France actually stands up l and recognises the threat of the far-right. Well done Bayrou

— Sunny Hundal (@sunny_hundal) February 22, 2017

Ο πρώην υπουργός Παιδείας στην κεντροδεξιά κυβέρνηση της δεκαετίας του 1990, συγκέντρωσε περίπου 9% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2012, και θα εξασφάλιζε ποσοστό 5-6% στις επικείμενες εκλογές του 2017, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

Η δημόσια στήριξη του Μπαϊρού για τον Μακρόν είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου και οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων, που είχαν αυξηθεί εξαιτίας των φόβων ενίσχυσης των ποσοστών της Μαρίν Λεπέν, κατέγραψαν πτώση 5%.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ, Guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα