Γαλλία: Ταυτοποιήθηκε ο ένας δράστης της σφαγής – Ήταν υπό παρακολούθηση

23:59 26/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ταυτότητα του ενός εκ των δραστών του αποκεφαλισμού του στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ της Νορμανδίας έδωσαν στη δημοσιότητα οι γαλλικές αρχές. Πρόκειται για τον 19χρονο Αντέλ Κερμίς, γεννημένο στη Γαλλία, ο οποίος μάλιστα τελούσε υπό παρακολούθηση από την αντιτρομοκρατική έπειτα από δύο αποτυχημένες του απόπειρες πέρσι να φτάσει στη Συρία. Ο Γάλλος πρόεδρος σε μήνυμα του δήλωσε σήμερα πως η απειλή που θέτουν οι ισλαμιστές στη Γαλλία

και την Ευρώπη δεν υπήρξε ποτέ τόσο σοβαρή όσο σήμερα.

Σε σύντομο τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως ο πόλεμος ενάντια στον ισλαμικό φανατισμό, και στο εξωτερικό και εντός της χώρας, θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Μπροστά σε αυτή την απειλή, που δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη στην Γαλλία και την Ευρώπη, η κυβέρνηση είναι απολύτως αποφασισμένη να (συντρίψει) την τρομοκρατία», δήλωσε ο Ολάντ.

Όπως παράλληλα έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Γαλλίας ακύρωσε την προγραμματισμένη του επίσκεψη στην Πράγα.

Φορούσε ηλεκτρονικό βραχιολάκι

Οι αποκαλύψεις των αρχών είναι σοκαριστικές. Ο νεαρός τζιχαντιστής μαζί με το συνεργό του εισέβαλαν το πρωί στην εκκλησία και υποχρέωσαν τον 84χρονο ιερέα να γονατίσει προτού τον αποκεφαλίσουν, ενώ παράλληλα βιντεοσκοπούσαν την πράξη τους.

Σοκαριστικό όμως είναι ότι ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς, κάτοικος της Ρουέν, βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από τις αρχές καθώς είχε προφυλακιστεί με κατηγορίες για σχέσεις με μια τρομοκρατική οργάνωση, πριν απελευθερωθεί με την υποχρέωση να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ωστόσο του δινόταν η δυνατότητα να μπορεί να φεύγει από το σπίτι του λίγες ώρες την ημέρα, κατά τις οποίες η συσκευή δεν λειτουργούσε.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ο νεαρός τζιχαντιστής πραγματοποίησε την επίθεση μαζί με έναν άλλο άνδρα ο οποίος δε έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα