Γαλλία: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί για βίαιη σύλληψη μαύρου μουσικού (video)

22:19 27/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια νέα υπόθεση αστυνομικής βίας στη Γαλλία, εξ αιτίας της οποίας οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, αφού ξυλοκόπησαν έναν μαύρο παραγωγό μουσικής. Το περιστατικό που καταγράφηκε σε βίντεο, προκαλεί αντιδράσεις ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο περί “καθολικής ασφάλειας”, βάσει του οποίου απαγορεύεται η δημοσίευση φωτογραφιών αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας.

Επί πέντε λεπτά τρεις αστυνομικοί

ξυλοκοπούν τον μαύρο μουσικό παραγωγό Μισέλ Ζεκλέρ μέσα στο στούντιο ηχογράφησης όπου εργάζεται στον Παρίσι. Τον γρονθοκοπούν, τον κλωτσούν με μανία, τον χτυπούν με τα γκλομπ τους.

Το θύμα του ξυλοδαρμού περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε απορώντας σε τέτοιο βαθμό για τη βία σε βάρος του, ώστε λέει πως «Μέχρι που αναρωτήθηκα εάν ήταν αληθινοί αστυνομικοί εκείνη τη στιγμή». Και συμπληρώνει: «Οι άνθρωποι, που έπρεπε να με προστατέψουν, με σημάδευαν με το όπλο τους. Με αποκαλούσαν «βρωμονέγρο πολλές φορές, με κοιτούσαν στα μάτια και με γρονθοκοπούσαν. Φοβήθηκα, σκέφτηκα ότι ήταν η τελευταία μου μέρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα