Γαλλία: Προς υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους

16:35 14/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη βούλησή του να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους προκειμένου να αναχαιτιστεί η επιδημία του νέου κορονοϊού που παρουσιάζει ενδείξεις αναζωπύρωσης, εξέφρασε την Τρίτη ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Μακρόν ανέφερε την 1η Αυγούστου ως ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου αυτού.

Έχουμε ενδείξεις πως η μόλυνση ξαναρχίζει στη Γαλλία, προειδοποίησε ο Γάλλος

πρόεδρος αναφερόμενος στην επιδημία του νέου κορονοϊού, που ήδη κόστισε τη ζωή τουλάχιστον 30.000 ανθρώπων στη χώρα, και καθώς οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν να μην υπάρξει χαλάρωση των προφυλάξεων στη χρήση μάσκας ή στην απαγόρευση των χειραψιών.

Όσον αφορά τη χρήση μάσκας, αυτή ισχύει «στις μεταφορές, πηγαίνει πολύ καλά, αλλά δεν είναι συστηματική στους κλειστούς δημόσιους χώρους (…) αυτό σημαίνει ότι πρέπει να οργανωθούν τα πράγματα», εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Πρέπει να προβλέψουμε και να προετοιμαστούμε για μια επανεκκίνηση της επιδημίας», προειδοποίησε στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της Γαλλίας.

«Θα είμαστε έτοιμοι, έχουμε τα αποθέματα και τις προμήθειες», διαβεβαίωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η Γαλλία θα λάβει κατά προτεραιότητα εμβόλιο εφόσον ανακαλυφθεί από τον γαλλικό φαρμακευτικό όμιλο Sanofi, διαβεβαίωσε πως η χώρα θα είναι από τις πρώτες που θα εξυπηρετηθεί, αλλά αρνήθηκε να απαιτήσει μια απόλυτη προτεραιότητα, χαρακτηρίζοντας «παράλογο» τυχόν «υγειονομικό εθνικισμό».

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα