Γαλλία: Επίσημη έρευνα για την σύζυγο του Φρανσουά Φιγιόν

07:56 29/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι Γάλλοι εισαγγελείς άνοιξαν χθες Τρίτη επίσημη έρευνα για την σύζυγο του συντηρητικού υποψήφιου της γαλλικής προεδρίας Φρανσουά Φιγιόν με την κατηγορία ότι πληρώθηκε εκατοντάδες δεκάδες ευρώ δημόσιου χρήματος για εργασία που δεν έκανε, δήλωσε πηγή των δικαστηρίων.

Η αγγλικής καταγωγής Πενέλοπι Φιγιόν θα ερευνηθεί λόγω της υποψίας κατάχρησης δημοσίου χρήματος, είπε η πηγή.

Η απόφαση, που λαμβάνεται δύο εβδομάδες μετά την έναρξη έρευνας για τον ίδιο τον Φιγιόν για την ίδια υπόθεση, αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για την ασταθή πορεία της προεδρικής

του καμπάνιας.

Ο 63χρονος Φιγιόν, ο κύριος συντηρητικός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, είχε το προβάδισμα νίκης μέχρι την αποκάλυψη στο τέλος Ιανουαρίου των κατηγοριών πλασματικής εργασίας της συζύγου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν πρώτη φορά στο εβδομαδιαίο σατιρικό περιοδικό Le Canard Enchaine, η κυρία Φιγιόν είχε πληρωθεί με μισθό περίπου 500.000 ευρώ σε διάστημα οκτώ χρόνων ως βοηθός του συζύγου της όταν ήταν βουλευτής, και αργότερα ως βοηθός του διαδόχου του. Το περιοδικό είπε ότι υπήρχαν ελάχιστες ενδείξεις ότι είχε όντως εργαστεί.

Ενώ αρνείται τις κατηγορίες ότι έδρασε παράνομα, ο Φιγιόν παραδέχθηκε ότι πήρε λάθος αποφάσεις για το θέμα της συζύγου του και για την αποδοχή του στα ακριβά κουστούμια που δέχθηκε ως δώρο από έναν δικηγόρο γνωστό για το ρόλο του σε διακανονισμούς στην Αφρική.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα