Γ. Στουρνάρας: Ψευδείς οι μαρτυρίες, πλήττουν βάναυσα τον θεσμό του διοικητή της ΤτΕ

14:49 21/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Βρίσκομαι εδώ ως διοικητής της ΤτΕ για να επιβεβαιώσω την ανεξαρτησία της», τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας, από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας: «Οι αιωρούμενες ψευδείς κατηγορίες πλήττουν βάναυσα την τιμή και την αξιοπρέπειά μου. Σε σχέση με την πρόταση για την άσκηση δίωξης που με αφορά: Προτείνω να συσταθεί ειδική

κοινοβουλευτική επιτροπή για το ενδεχόμενο αδίκημα της δωροδοκίας, που θα το εξετάσει και θα το στείλει στην Ολομέλεια».

«Οι ψευδολόγοι μάρτυρες να βγάλουν την κουκούλα της ανωνυμίας. Όχι στην πρόταση για μη δίωξη, ζητώ συγκρότηση επιτροπής για να εξετάσει άμεσα όλες τις κατηγορίες, όλες τις αισχρές συκοφαντίες εναντίον μου» είπε ο διοικητής της ΤτΕ.

«Αναρωτήθηκα αν θα έπρεπε να παραστώ σήμερα, ή ακόμη και να παραιτηθώ από το αξίωμά μου» ανέφερε.
«Δίστασα προς στιγμήν αν θα ζητούσα να μιλήσω ή θα σας έστελνα υπόμνημα. Αλλά η απουσία μου από το κοινοβούλιο θα μπορούσε να εκληφθεί εσφαλμένως», τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ, ενώ απευθυνόμενος στη σύζυγό του, ζήτησε συγγνώμη για τις επιθέσεις που δέχεται επειδή είναι παντρεμένη μαζί του.

«Από το 2013 η εταιρεία της συζύγου μου έχει δεχθεί πλήθος πυρών» σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά σε αυτά. Η εταιρεία της και η ίδια έχουν κατασυκοφαντηθεί, για έργα που έλαβε ακόμη και πριν γίνω εγώ υπουργός».

«Δεκάδες δυσφημιστικά άρθρα γράφτηκαν και ακόμη γράφονται, με στόχο εμένα, σημείωσε ενώ αναφέρθηκε και στην έρευνα στα γραφεία της εταιρείας της. Ηταν σαφής κατάχρηση εξουσίας, η εισβολή στα γραφεία της εταιρείας».

«Ακόμα και σήμερα δεν της έχουν επιστραφεί τα αρχεία της χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί τίποτα» κατέληξε ο κ. Στουρνάρας. «Τζίφος η έρευνα» είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα