Γ. Πεταλωτής: Το Πόθεν Έσχες ξεκίνησε ως δικλείδα διαφάνειας, κατέληξε γραφειοκρατική φάρσα

08:10 13/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη δημοσίευση του Πόθεν Έσχες αναφέρεται με σχόλιό του ο πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Ροδόπης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου, κ. Γιώργος Πεταλωτής στον προσωπικό του λογαριασμό στο F/B. «Ξεκίνησε ως δικλείδα διαφάνειας, κατέληξε με τον τρόπο που γίνεται γραφειοκρατική φάρσα.» τονίζει και σημειώνει πως «Εκθέτουν με τη δημοσίευσή τους όχι απλώς τα πρόσωπα, αλλά τον ίδιο τον κοινοβουλευτισμό.»

Και στο σχόλιο του σημειώνει:

«Καταθέσεις

μηδενικές, η κλασική συνταγή – δάνεια μαϊμού από φίλους και συγγενείς, τεχνάσματα απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων, πανάκριβα ακίνητα με δηλωμένη ευτελή αξία, άλλοτε για να αποκρυφθεί η πηγή προέλευσης και άλλοτε για να αναδειχθεί η «λαϊκότητα» του πολιτικού. Και εν τω μεταξύ, τους παίρνει όλους τους πολιτικούς η μπόρα. Και τους χρηματοδοτούμενους από διάφορα συστήματα, χωρίς να έχουν δουλέψει μιά μέρα , αλλά και μαζί και τους έντιμους και όσους απέκτησαν την όποια περιουσία με την κανονική δουλειά τους.»

Στο ίδιο σχόλιο ο κος Πεταλωτής αναρωτιέται «Ποιά λογική εξυπηρετεί άραγε αυτή η διαστρέβλωση διαφάνειας! Τους μόνους που εξυπηρετεί, είναι οι πλουτίζοντες χρησιμοποιώντας την πολιτική, οι οποίοι κρύβονται μέσα στο σωρό. Όχι από την πολιτική, γιατί με αυτήν δεν πλουτίζεις, πόσο μάλλον αν εγκαταλείπεις ένα προσοδοφόρο επάγγελμα. Ο καθείς με τις επιλογές του. Κι αφού με τη δημοσίευση γελάσει με δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες περιπτώσεις το πανελλήνιο, η σκυτάλη περνάει στους κατ επάγγελμα διαστρεβλωτές.»

Και ο πρώην Υφυπουργός στο σχόλιο του καταλήγει: «Πόσα χρόνια κυκλοφορεί στο διαδίκτυο λίστα με τις αναλυτικές καταθέσεις βουλευτών σε ελληνικές τράπεζες, προερχόμενες από δημοσιευμένα πόθεν έσχες, την οποία δημοσιεύουν όλων των ειδών τα σάιτ, με τον τίτλο «Ποιοί βουλευτές έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό» . Από εκεί την αναπαράγει έτσι ακριβώς, με τον πιασάρικο ψευδή τίτλο ο κάθε «αγανακτισμένος». Από τέτοια δημοσιεύματα εξάλλου παρακολουθούμε πολλοί, επί χρόνια, τη ροή των «καταθέσεών μας» στο εξωτερικό. Ασχέτως αν δίπλα στο ποσόν αναφέρεται σε ποιό κατάστημα της Εθνικής , Πειραιώς κλπ είναι η κατάθεση , ασχέτως αν ήδη έχουν εξανεμιστεί πλέον οι καταθέσεις αυτές , ασχέτως αν πρόκειται για ποσοστά λογαριασμού , για τη δημοκρατία όμως του Διαδικτύου παραμένουμε πλούσιοι εξωτερικού …»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα