Γ. Πατλάκας: 270 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κομοτηνής έχουν δηλώσει ότι θέλουν να εμβολιαστούν

11:24 8/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ
Στιγμιότυπο από την σημερινή διαδικασία του εμβολιασμού

«Η διαδικασία την πρώτη μέρα πραγματοποίησης των εμβολιασμών πήγε πάρα πολύ καλά!» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής -Υπεύθυνος για τους εμβολιασμούς, ο κος Γιώργος Πατλάκας. Μια νοσηλεύτρια έκανε την αρχή κι ακολούθησαν οι υπόλοιποι. Όπως είπε ο κος Πατλάκας μέσα

στις επόμενες τέσσερις μέρες θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες, συνολικά 270 εργαζόμενοι: γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό Κέντρων Υγείας και ΕΚΑΒ. «Την Δευτέρα θα γίνει νέα προμήθεια εμβολίων, ακριβώς όλα όσα θα χρειαστούν για να εμβολιαστούν όλοι όσοι εργάζονται στο Νοσοκομείο.»

Όπως δήλωσε ο κος Πατλάκας είναι πάρα πολύ εύκολη η διαδικασία. «Είχαμε κάνει και τη σχετική προετοιμασία και η ροή είναι πολύ γρήγορη κι αυτό είναι ευχάριστο.» δηλώνει προσθέτοντας ότι: «Tο εμβολιαστικό κέντρο βρίσκεται μέσα στο Νοσοκομείο. Ενώ γίνεται έλεγχος στην υποδοχή του χώρου, νοσηλεύτριες δε του Νοσοκομείου έχουν αναλάβει τον εμβολιασμό.»

Ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής -Υπεύθυνος για τους εμβολιασμούς ο κος Γιώργος Πατλάκας

Όσον αφορά στον εμβολιασμό του υπόλοιπου πληθυσμού, όταν έρθει εκείνη η ώρα; Ο κος Πατλάκας είναι κατηγορηματικός: «Να γίνουν εκτός του Νοσοκομείου οι εμβολιασμοί του υπόλοιπου πληθυσμού. Θα είναι πολύ μεγάλη επιβάρυνση για το Νοσοκομείο μας αν επιλεγεί ο χώρος του.» δήλωσε.
Τέλος, ερωτηθείς για το αν: «Υπάρχουν σκεπτικιστές απέναντι στον εμβολιασμό;» απάντησε «είναι αυτοί οι οποίοι αλλάζουν γνώμη κάθε μέρα. Όμως ο βασικός κορμός θα εμβολιαστεί. Είναι και άλλοι που σιγά –σιγά θα μπουν σε αυτό το πρόγραμμα. Να εμβολιαστούν οι περισσότεροι θα είναι προς όφελός τους.» για να καταθέσει και τη δική του εμπειρία: « Εγώ κόλλησα- αρρώστησα ευτυχώς ελαφριά καθένας μπορεί να κολλήσει όταν δουλεύει μέσα στο Νοσοκομείο.»
Η δεύτερη δόση θα γίνει στις 29 Ιανουαρίου σύμφωνα με μήνυμα – SMS που έλαβαν όσοι εμβολιάστηκαν σήμερα.
Φώτο: Γιώργος Πατλάκας ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα