Γ. Παπαηλιού: Πυλώνας της πρωτογενούς παραγωγής η μελισσοκομία για την Αρκαδία

19:57 13/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η μελισσοκομία αποτελεί έναν από τους κλάδους που συνιστά πυλώνα της πρωτογενούς παραγωγής για τη χώρα μας, και ιδιαίτερα για την Αρκαδία» τόνισε κατά την ομιλία του στην εκδήλωση των εγκαινίων του Φεστιβάλ Μελιού στη Βυτίνα, ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαηλιού είπε :

«Η μελισσοκομία συνεισφέρει στην εθνική οικονομία, συμβάλλοντας στην παραγωγή ενός ποιοτικού, εξαγώγιμου προϊόντος, στη δημιουργία και μεγέθυνση του οικογενειακού εισοδήματος, στη συγκράτηση του πληθυσμού σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και

στην ισορροπία του περιβάλλοντος.

Είναι γνωστό, ότι το «μέλι ελάτης Μαινάλου» αποτελεί αυθεντικό και γνήσιο προϊόν της αρκαδικής φύσης και των άξιων μελισσοκόμων της περιοχής, αφού, αφενός αναγνωρίζεται ως προϊόν ονομασίας προέλευσης και αφετέρου διατίθεται σε χιλιάδες καταναλωτές.

Μέσω του «φεστιβάλ μελιού», προβάλλονται το μέλι και τα προϊόντα της μέλισσας της ευρύτερης περιοχής του Μαινάλου. Συγχρόνως αναδεικνύονται και όλα εκείνα τα στοιχεία και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που την χαρακτηρίζουν, τη διαφοροποιούν και την καθιστούν πόλο έλξης επισκεπτών – φυσικό κάλλος, υγιεινό κλίμα, ιστορία, λαϊκή παράδοση και λαϊκός πολιτισμός.

Στο πλαίσιο της κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, η οποία επιχειρείται, η μελισσοκομία αποτελεί σημαντικό κλάδο που χρειάζεται συλλογική δράση των παραγωγών και στήριξη από την πολιτεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα