Γ. Μαυρωτάς: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στήνουν ένα πολωτικό σκηνικό» (audio)

11:58 13/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Γιώργος Μαυρωτάς, βουλευτής Αττικής με «Το Ποτάμι», μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Ο κ. Μαυρωτάς απάντησε στο κατά πόσον είναι τεχνητή η ένταση των πρόσφατων πολιτικών αντιπαραθέσεων λέγοντας: «ένα θέμα τραβιέται μέχρι να τεντώσει και αν γίνεται να σπάσει και να πλημμυρίσει όλη την επικαιρότητα», ενώ αναφερόμενος στην ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την δημοσιογράφο

Ευαγγελία Τσικρίκα είπε πως «περισσότερο η κυβέρνηση θα έπρεπε να ρίξει νερό στη φωτιά και όχι λάδι, όπως έκανε ο κ. Πολάκης».

Ο κ. Μαυρωτάς επεσήμανε ότι υπάρχει μια γενικότερη πλειοδοσία σε χαρακτηρισμούς και υποστήριξε ότι τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ στήνουν ένα πολωτικό σκηνικό, που συμφέρει και τους δύο, ώστε να εξαλείψουν τις μετριοπαθείς φωνές. «Ο πρώτος που την πληρώνει (σ’ αυτές τις περιπτώσεις) είναι η λογική, η ψύχραιμη φωνή» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «όποτε στην Ελλάδα η πόλωση κέρδισε, η χώρα έχασε».

Για τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς που φαίνεται να οδηγούν σε αδιέξοδο, ο κ. Μαυρωτάς υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη «άφησαν ένα παράθυρο ανοιχτό» κι ότι το εγχείρημα να συσταθεί ένας τρίτος μεταρρυθμιστικός πόλος στο Κέντρο «δεν είναι κάτι που το έχει ανάγκη ο χώρος, είναι κάτι, που το έχει ανάγκη η χώρα».

Το μεγάλο ζητούμενο για τον κ. Μαυρωτά, είναι να κινητοποιηθεί από την βάση ο κόσμος του μεσαίου χώρου, ώστε να μην χαθεί αυτό το στοίχημα και όπως τόνισε «Το Ποτάμι έχει αφήσει το παράθυρο ανοιχτό και τώρα η μπάλα βρίσκεται στο τερέν της Δημοκρατικής Συμπαράταξης». Στην παρατήρηση ότι στο πόλο (ο κ. Μαυρωτάς υπήρξε εκ των κορυφαίων του αθλήματος) κάτω από το νερό υπάρχουν τραβήγματα στο μαγιώ και χτυπήματα, απάντησε: «η πρόταση που έχει κάνει ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ακριβώς για να βάλουμε ένα τζάμι στην πισίνα από κάτω και να φαίνονται όλα αυτά τα πράγματα, έτσι ώστε να μην γίνονται, να γίνονται όλα πάνω από το νερό».

Καταλήγοντας ο κ. Μαυρωτάς εκτίμησε ότι δεν είναι κατάλληλος καιρός για εκλογές και αυτό που χρειάζεται είναι η επιτάχυνση στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων για να μπορέσουμε επιτέλους «να βάλουμε τη χώρα σε ράγες».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα