Γ. Κύρτσος: «Θα υπάρχει καθαρή έξοδος από την επιτροπεία το 2018» (audio)

18:43 13/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην εκτίμηση πως θα υπάρξει «καθαρή έξοδος» από την επιτροπεία το 2018, αλλά αυτή θα έχει σχέση με τους πιστωτές, προέβη ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη εξήγησε πως «οι πιστωτές μας θέλουν να βγάλουν από πάνω τους –τουλάχιστον για ένα διάστημα-το φορτίο της Ελλάδας,

δηλαδή να μας δανείζουν με προνομιακό επιτόκιο και να δέχονται την κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα των σκληρών δεξιών και ακροδεξιών κομμάτων που κερδίζουν συνεχώς έδαφος σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες». «’Έτσι όπως διαβάζω τους αριθμούς» πρόσθεσε «και επειδή δεν έχουμε μεγάλες χρηματοδοτικές ανάγκες για τα επόμενα 2-3 χρόνια θα υπάρξει καθαρή έξοδος». Ωστόσο, σημείωσε πως για το μέσο πολίτη δε θα ισχύσει το ίδιο, καθώς μένουν οι “ουρές” των μέτρων που πρέπει να εφαρμοστούν και τα νέα μέτρα του 2019 και 20120.

Με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα επεσήμανε πως η επίσκεψη Ερντογάν «δεν είναι το τέλος του κόσμου», «αλλά δεν ήταν και κάτι που χρειαζόμασταν σ΄ αυτή τη φάση με ευρωπαϊκά και εθνικά κριτήρια». Παράλληλα, ερωτηθείς για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας υποστήριξε πως η ένταξή της θα σημάνει το τέλος της Ε.Ε. «Οι μισοί θα φύγουν προτού ενταχθεί» δήλωσε υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν χώρες που θεωρούν αδιανόητο να συμμετέχουν σε μια Ένωση μαζί με την Τουρκία.

Με αφορμή το Συνέδριο της ΝΔ -που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο- και κληθείς να σχολιάσει τα περί σχεδίου “αποστρατειών” ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει σχέδιο αποστρατείας, αλλά «σχέδιο ανανέωσης και προσέλκυσης νέων στελεχών τα οποία έχουν δοκιμαστεί στην κοινωνία και τον επαγγελματικό στίβο». Αν και χαρακτήρισε σωστή τη στρατηγική επιδίωξη της ΝΔ υπέρ της ανανέωσης και του εκσυγχρονισμού εξέφρασε την επιφύλαξή του λέγοντας: «το ότι το θέλεις και το ότι πρέπει να γίνει δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα επιτύχει». «Δεν είναι βέβαιο ότι οι νέοι που είναι ικανοί και έχουν κοινωνική αναγνώριση, γιατί είναι καλοί επαγγελματίες, μπορεί γρήγορα να μετατραπούν σε καλούς πολιτικούς» πρόσθεσε. Όσο για τα παλαιότερα στελέχη του κόμματος εκτίμησε πως «από τη στιγμή που ανοίγει η πόρτα στην κοινωνία και στη νέα γενιά είναι λογικό να αισθάνονται έναν πρόσθετο ανταγωνισμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα