Γ. Καραβασίλης- συνέντευξη στην ΕΡΑ: “να είμαστε η ηχώ της κοινής γνώμης”

18:05 24/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με συγκέντρωση στην πλατεία του Κάστρου της πόλης της Χίου, ο δημοτικός συνδυασμός «Χίος Μπροστά» του Γιάννη Καραβασίλη παρουσίασε πρόγραμμα και υποψηφίους.
«Είναι ένας πολύ φρέσκος συνδυασμός, από άτομα που δεν είχαν ιδιαίτερη εμπλοκή ως τώρα με την τοπική αυτοδιοίκηση ή την κεντρική πολιτική σκηνή», μας είπε ο κ. Καραβασίλης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ.
Στην παρατήρηση ότι παρόμοια κοινωνικά χαρακτηριστικά και με ιδιαίτερη προβολή μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε και ο συνδυασμός του νυν

Δημάρχου, ο Γ. Καραβασίλης αντέτεινε πως ο συνδυασμός του οποίου ηγείται «είναι ένας πραγματικά ανεξάρτητος συνδυασμός, δεν έχει ούτε κομματικές δεσμεύσεις ή οικονομικές εξαρτήσεις και αντιπροσωπεύει τον κοινό νου στην έκφραση λόγου και την ίδια την κοινωνία. Ευελπιστούμε να είναι η ηχώ της κοινής γνώμης και της κοινής λογικής», σημείωσε.
Σε ερώτηση αν το προσφυγικό ήταν αυτό που τους ένωσε, μέσα από τον τρόπο που λειτούργησε η λεγόμενη Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, όπως η συγκέντρωση υπογραφών για να μην πάνε τα προφυγόπουλα στο σχολείο σημείωσε:
«Η Παγχιακή Επιτροπή δεν είχε καμία εμπλοκή στο θέμα των παιδιών στο σχολείο. Δεν είχε κάποια τέτοια ανάμιξη. Ηταν μία επιστολή, αν θυμάμαι καλά, που υπογραφόταν ίσως από 1500 γονείς. Δεν είναι δυνατόν να συνδέεται με την Παγχιακή Επιτροπή», και συνέχισε:
«Αλλωστε η Παγχιακή Επιτροπή, έχετε λίγο άδικο σε αυτό που λέτε ότι εκφράστηκε με ακραίες ενέργειες, πέτυχε δύο πράγματα. Καταρχάς την απομόνωση των ακραίων στοιχείων και από την άλλη, από την αντίδρασή της στην πολιτική εγκλωβισμού που αυτή ήταν απέναντι στις ιδέες της Παγχιακής επιτροπής και ποτέ οι άνθρωποι, βοήθησε η χωρητικότητα του hot spot να είναι σε αποδεκτά επίπεδα».
Σαν κύριο θέμα για την επόμενη τετραετία, ο κ. Καραβασίλης τόνισε ότι είναι η ερημοποίηση των χωριών και η εγκατάλειψη της υπαίθρου, σε συνδυασμό βέβαια με τα μεγάλα ζητήματα όπως του υδρευτικού.

The post Γ. Καραβασίλης- συνέντευξη στην ΕΡΑ: “να είμαστε η ηχώ της κοινής γνώμης” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα