Γ. Καράγκουτης: «Από την περιφέρεια με Π. Φασούλα η ανάκαμψη του μπάσκετ»

18:03 14/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Αποφασισμένος να… ιδρώσει ξανά τη φανέλα αλλά αυτή τη φορά ως παράγοντας του μπάσκετ στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα δηλώνει ο Γιώργος Καράγκουτης.

Ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική U19 το 1995, 4ος με την Εθνική ανδρών στο Μουντομπάσκετ του 1998 και πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό το 2000 αποδέχτηκε με χαρά το κάλεσμα του Παναγιώτη Φασούλα όπως και πολλοί άλλοι, μεγάλα ονόματα του Ελληνικού μπάσκετ για την αναγέννηση του αθλήματος και τη δημιουργία συνθηκών για να επιστρέψουν οι επιτυχίες και

να μπούνε οι βάσεις για ένα καλύτερο αύριο. Ο Γιώργος Καράγκουτης που τα τελευταία εννέα χρόνια ζει στο Νομό Σερρών μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για την απόφαση του να πάρει μέρος στις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα.

Ο Γιώργος Καράγκουτης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για:

-Για την πρώτη επαφή που έγινε με την πλευρά του Παναγιώτη Φασούλα:

«Βασικά ο συνδετικός κρίκος για να ενταχθώ στην ομάδα του Παναγιώτη Φασούλα ήταν ο Ευθύμης Ρετζιάς. Ο Ευθύμης είναι αδελφικός φίλος, από μικρή ηλικία αγωνιζόμασταν μαζί στις Εθνικές ομάδες και ουσιαστικά ήταν αυτός που έκανε τους… «αρραβώνες». Ο Παναγιώτης Φασούλας είναι ένας άνθρωπος τον οποίο εκτιμώ πάρα πολύ, παίξαμε μαζί στην Εθνική ομάδα και είχαμε μια 4η θέση στο Μουντομπάσκετ ανδρών της Αθήνας. Εδώ και δύο μήνες κάναμε συζητήσεις και καταλήξαμε ότι οι απόψεις μας συμπλέουν και μπορούμε να συνεργαστούμε άψογα. Η όλη προσπάθεια η οποία έχει ξεκινήσει είναι σε σωστές βάσεις».

-Για το πώς ο ίδιος μπορεί να προσφέρει στο Ελληνικό μπάσκετ. Ποιο είναι το πόστο που του ταιριάζει και μπορεί να δώσει τον καλύτερο του εαυτό από εκεί:

«Θεωρώ ότι αυτό που έχω ξεκινήσει τα τελευταία εννέα χρόνια με την παρουσία μου στο Νομό Σερρών και ως υπεύθυνος ακαδημιών του Ορφέα Νέου Σκοπού μου δίνει την εμπειρία να ασχοληθώ και να αναλάβω τον αναπτυξιακό τομέα όπως είναι οι ακαδημίες μπάσκετ. Η ενασχόληση μου θα επιθυμούσα να είναι γύρω από το αναπτυξιακό κομμάτι. Υπάρχουν κάποιες πρωτοποριακές ιδέες, τις οποίες μπορούμε να εφαρμόσουμε μέσα σε ένα σύγχρονο πρόγραμμα και για τα κλιμάκια και για τις Εθνικές ομάδες όλων των κατηγοριών και καλώς εχόντων των πραγμάτων πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω σε αυτό το κομμάτι».

-Για το πόσο σημαντικό είναι το ότι ζει στην περιφέρεια και γνωρίζει από κοντά τα προβλήματα της:

«Η ανάκαμψη του Ελληνικού μπάσκετ πρέπει να προέλθει από την περιφέρεια. Η περιφέρεια είναι αυτή η οποία πρέπει και μπορεί να σηκώσει το Ελληνικό μπάσκετ. Η ομοσπονδία πρέπει να είναι δίπλα της. Θεωρώντας ότι με την εννιάχρονη διαμονή μου σε ένα ακριτικό μέρος της Ελλάδας που είναι ο Νομός Σερρών έχω από πρώτο χέρι παραστάσεις και ξεκάθαρη εικόνα για τα προβλήματα και τις ανάγκες της Ελληνικής περιφέρειας και την εμπειρία να γνωρίζω το τι χρειάζεται ένα σωματείο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Αυτό θα με βοηθήσει να μεταφέρω αυτήν την εμπειρία μου στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να σταθούμε δίπλα στα σωματεία που βρίσκονται εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Το μπάσκετ από την περιφέρεια θα σηκώσει ξανά τον Ελληνικό αθλητισμό».

-Για το ότι στις εκλογές θα βρεθεί αυτός κι όλοι οι υποψήφιοι του Παναγιώτη Φασούλα απέναντι από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο:

«Δεν θα έλεγα ακριβώς… «απέναντι» διότι στον κ. Βασιλακόπουλο χρωστάμε όλοι μας πάρα πολλά. Θεωρώ ότι ο κ. Βασιλακόπουλος έχει προσφέρει πάρα πολλά στο Ελληνικό μπάσκετ. Από όταν ήμουν μικρός στις Εθνικές ομάδες μας στήριξε και φέραμε πολλές επιτυχίες κι εγώ κι ο Ευθύμης και φυσικά ο Παναγιώτης και τα άλλα παιδιά, ο Φάνης Χριστοδούλου, ο Μέμος Ιωάννου που είναι στον συνδυασμό μας και νομίζω ότι ένα κομμάτι της ομοσπονδίας που υπάρχει αυτήν τη στιγμή θα πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται  αν με το καλό ο Παναγιώτης γίνει πρόεδρος, γιατί χωρίς και αυτούς δεν μπορεί να πάει μπροστά το μπάσκετ. Θεωρώ ότι η αλλαγή μέσα στην ομοσπονδία πρέπει να γίνει ομαλά και σταδιακά. Όλοι μας χρωστάμε στον κ. Βασιλακόπουλο αλλά χρωστάμε και στο Ελληνικό μπάσκετ και είναι ευθύνη δική μας να μπορέσουμε να δώσουμε και να κάνουμε πράξη τις ιδέες μας και τα οράματα μας  και να το φέρουμε το Ελληνικό μπάσκετ εκεί που το αξίζει».

-Για τους λόγους που πρέπει ένας παράγοντας να τον ψηφίσει και να τον στείλει στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας:

«Θεωρώ ότι τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα παιδιά που είμαστε στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα ερχόμαστε με φρέσκιες ιδέες, έχουμε την εμπειρία και ο Παναγιώτης με την ενασχόληση του πριν από χρόνια με την πολιτική, ως βουλευτής και ως Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει διοίκηση και από εκεί και πέρα όλοι μας με την πορεία μας και τις εμπειρίες που έχουμε μέσα από τον αθλητισμό από όλα τα πόστα, προπονητές, υπεύθυνοι των ομάδων κ.α. όλα αυτά μας δίνουν τα εφόδια για να προσφέρουμε στο Ελληνικό μπάσκετ. Θεωρώ λοιπόν ότι ένας παράγοντας μπορεί να δείξει εμπιστοσύνη στον Γιώργο Καράγκουτη για να μπορέσει κι αυτός με τη σειρά του και να σταθεί δίπλα του σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο ο σύλλογος του όσο και γενικότερα το Ελληνικό μπάσκετ. Θεωρώ ότι όλοι έχουμε προσφέρει ως αθλητές στο Ελληνικό μπάσκετ κι έχουμε πολλά ακόμα να προσφέρουμε από την άλλη πλευρά που είναι η διοίκηση του Ελληνικού μπάσκετ».

-Για τις δυσκολίες του αθλητισμού αυτήν την περίοδο:

«Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος. Βλέπουμε ότι συνεχώς ανακύπτουν πολλά προβλήματα τόσο για το Ελληνικό μπάσκετ όσο και για τον Ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Οι στιγμές που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και θεωρώ υποχρέωση όλων να μην μείνουμε αμέτοχοι. Όλοι θα πρέπει να βοηθήσουμε ώστε να μπορέσουμε σιγά σιγά να χτίσουμε το οικοδόμημα του Ελληνικού μπάσκετ από την αρχή και με υπομονή θα ξανά πανηγυρίσουμε επιτυχίες από τους Έλληνες καλαθοσφαιριστές».

-Για το ότι πρέπει να δουλέψουν πολύ ως νέο Δ.Σ. της ομοσπονδίας και να… «ιδρώσουν τη φανέλα»:

«Έχουμε μάθει να ιδρώνουμε τη φανέλα ως παίκτες οπότε θα μας είναι πιο εύκολο να… ιδρώσουμε τη φανέλα ως παράγοντες. Η καθημερινότητα στη ζωή μου είναι έξι με επτά ώρες μέσα στο γήπεδο. Αυτό με «γεμίζει» με χαρά και ικανοποίηση. Σε όλους εμάς του πρώην αθλητές της Εθνικής δεν μας είναι άγνωστη η έκφραση «ιδρώνω τη φανέλα», ίσα ίσα μας είναι πάρα πολύ γνωστή και υπάρχει τόσο πολύ όρεξη για να δουλέψουμε και να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη όλο αυτό το οποίο σκεφτόμαστε και οραματιζόμαστε που δεν θα μας είναι δύσκολο».

-Για το πόσο μπορεί να βοηθήσει το Σερραϊκό μπάσκετ:

«Το Σερραϊκό μπάσκετ το γνωρίζω πάρα πολύ καλά, ξέρω πράγματα και καταστάσεις. Όλα αυτά τα χρόνια που ζω εδώ, είμαι σε θέση να αντιλαμβάνομαι και να καταλαβαίνω τι χρειάζεται  το μπάσκετ στις Σέρρες αλλά και στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Γνωρίζω από έξω και ανακατωτά όλες τις ομάδες και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν. Έχοντας αναπτύξει συνεργασία και προσωπική φιλία με τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ τον κ. Νικολόπουλο έχουμε καταφέρει να επιλύσουμε κάποια προβλήματα όλα αυτά τα χρόνια. Προσωπικά έχω γίνει πολύ πιο έμπειρος με τη διοργάνωση των δύο Πανελλήνιων τουρνουά που διοργανώνουμε με τον Ορφέα Νέου Σκοπού τόσο των κοριτσιών όσο και των αγοριών.  Δύο δύσκολα και μεγάλα τουρνουά για τα οποία όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια από πλευράς και ανταγωνισμού, και επιπέδου των ομάδων που έρχονται στο Νομό Σερρών. Τα παιδιά ξεδιπλώνουν το τεράστιο ταλέντο τους μέσα από αυτά τα τουρνουά το οποίο ξεχωρίζει και οργανωτικά.  Μέχρι τώρα έχουμε διοργανώσει έξι τουρνουά. Το έβδομο του Πάσχα λόγω κορονοϊου αναβλήθηκε. Από το Νομό Σερρών  έχουν περάσει περισσότερα από εννιακόσια παιδιά αγωνιζόμενα σε αυτά τα τουρνουά. Όλα αυτά με έχουν «γεμίσει» εμπειρίες, με έχουν «γεμίσει» με εικόνες και παραστάσεις και μπορώ να μεταφέρω την εμπειρία μου και σε εθνικό επίπεδο».

-Για το πώς νιώθει που την περίοδο της πανδημίας επικεφαλής της προσπάθειας αντιμετώπισης της στην Ελλάδα ήταν και είναι ένας πρώην συναθλητής του ο Βασίλης Κικίλιας.

«Με τον Βασίλη μεγαλώσαμε μαζί, ήμασταν από ηλικία 10 ετών στις ομάδες των αναπτυξιακών τμημάτων του Πανιωνίου, έχουμε πανηγυρίσει μαζί ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων, πολλές επιτυχίες με την ομάδα ανδρών του Πανιωνίου, μας συνδέει μια μακρόχρονη πορεία και μια καλή φιλία και οφείλω ως φίλος του να του δώσω δημόσια συγχαρητήρια για τη στάση και το πώς χειρίστηκε το θέμα της πανδημίας στη χώρας μας. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα τρανό παράδειγμα πως ένας άνθρωπος που προέρχεται από τον αθλητισμό και το μπάσκετ μπορεί να διοικήσει καλά και σωστά και μάλιστα σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και από μια πολύ νευραλγική θέση όπως είναι αυτή του Υπουργού Υγείας. Οφείλουμε να του πούμε ένα μεγάλο μπράβο και μακάρι να συνεχίσει έτσι γιατί το αξίζει. Βέβαια, πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε όλοι μας γιατί είδαμε το πόσο άσχημα νιώσαμε τους δύο μήνες της καραντίνας που δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα και θεωρώ ότι πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε, κυρίως όσον αφορά προσωπική ευθύνη».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα