Γ. Κακιούζης: «Να κάνουμε τους Σερραίους να αγαπήσουν το μπάσκετ του Πανσερραϊκού» (audio)

08:46 19/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η καριέρα του είναι το όνειρο του κάθε παιδιού, του κάθε παίκτη με τον οποίο συνεργάστηκε για τρία χρόνια στους Ικάρους και θα συνεργαστεί φέτος με τον Πανσερραϊκό.

Ο Γιάννης Κακιούζης με μια «λαμπρή» πορεία στο Ελληνικό μπάσκετ «έριξε άγκυρα» στις Σέρρες και μετά από τρία χρόνια βγάζει την κίτρινη φανέλα για να φορέσει την κόκκινη με το λιοντάρι στο στήθος. Ο 42χρονος διεθνής καλαθοσφαιριστής μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για την

απόφαση του να μετακομίσει στον Πανσερραϊκό, για το περσινό του πετυχημένο εγχείρημα ως παίκτης-προπονητής στους Ικάρους αλλά και για τα όσα θέλει να ζήσει με τα «λιοντάρια».

Κάποια αποσπάσματα από αυτά που είπε ο Γιάννης Κακιούζης στην ΕΡΤ Σερρών είναι:  

«Είναι μια απόφαση που πήρα μετά από τρία χρόνια παραμονής στις Σέρρες να μετακινηθώ στον Πανσερραϊκό από τους Ικάρους. Σίγουρα, υπάρχουν συναισθήματα όταν αφήνεις μια ομάδα στην οποία είσαι τρία χρόνια, που έχεις δημιουργήσει σε αυτήν δεσμούς, φιλίες, έχεις περάσει όμορφες και άσχημες στιγμές, όταν δένεσαι με αυτήν την ομάδα, εγώ είμαι ένας παίκτης που δένομαι σε κάθε ομάδα που πηγαίνω γιατί έτσι νιώθω καλύτερα και αποδίδω καλύτερα και αφήνεις πίσω έναν μικρό εαυτό. Πηγαίνοντας σε μια άλλη ομάδα όπως εγώ στον Πανσερραϊκό βγαίνουν άλλα συναισθήματα, της πρόσκλησης, του ενθουσιασμού του νέου, είναι ανάμεικτα».

«Ήταν μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχω πάρει. Στους Ικάρους δέθηκα και για αυτό έμεινα. Πέρναγα καλά και ειδικά την περσινή χρονιά που είχα διπλό ρόλο προπονητή-παίκτη»

«Δεν φοβήθηκα καθόλου πέρυσι από την αρχή της χρονιάς, ήξερα και πίστευα στα παιδιά και τα ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους. Ευχαρίστησα τον πρόεδρο Άρη Αθανασιάδη και τους Ικάρους που μου έδωσαν αυτήν τη δυνατότητα. Ξεκίνησα ως προπονητής αλλά ως προπονητής έκρινα ότι χρειαζόμασταν έναν ψηλό και είπα ποιος… καλύτερος από εμένα».

«Δεν κλείνει το προπονητικό. Πέρυσι ήταν η αρχή μου, μισό βηματάκι αλλά επικράτησε, για  πάρα πολύ λίγο, στην απόφαση μου το ότι έχω ακόμα μέσα μου το παικτικό και λέω αυτό που είχε πει και ο Παναγιώτης Φασούλας «Καλύτερα να μετανιώνεις για μια χρονιά που έκανες, παρά για μια που δεν έκανες».

«Δόξα Το Θεό είμαι καλά στην υγεία μου. Αποφάσισα να παίξω για ακόμη μια χρονιά αφιερώνοντας παικτικά χρόνο»

Αν θα είναι η τελευταία του ως παίκτης:

«Σίγουρα ναι, όταν φτάνεις σε μια ηλικία δεν μπορείς να κάνεις σχέδια για το μέλλον. Πας χρονιά με χρονιά. Από τα 16 μου χρόνια παίζω στα γήπεδα μπάσκετ. Είναι πολλά χρόνια. Το κορμί δεν είναι όπως ήταν πριν από δέκα πέντε χρόνια. Σίγουρα κάθε χρόνο με το τέλος της περιόδου, βλέπω πως νιώθω, αν έχω όρεξη, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό»

«Την επόμενη χρονιά μπορεί να με δείτε σαν παίκτη, μπορεί και σαν προπονητή κάπου αλλού κοιτάω τον χρόνο που έρχεται»

«Το σώμα μπορεί να αντέξει. Πόνοι υπάρχουν όσο μεγαλώνεις. Το θέμα είναι το μυαλό. Όταν νιώσω ότι δεν θέλω να πάω στην προπόνηση τότε σημαίνει ότι στο μυαλό μου έχει έρθει το τέλος».

Για το αν έπαιξε ρόλο στην απόφαση του η φιλία του με τον πρόεδρο του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού Τάσο Παναγιώτου:

«Είμαστε πολύ καλοί φίλοι,  έχουμε δεθεί πάρα πολύ και φυσικά αυτό έπαιξε ρόλο στην απόφαση μου. Η φιλία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε μια πολύ δύσκολη απόφαση που πρέπει να πάρει κάποιος. Μίλησα με τον Τάσο, μου είπε την άποψη του ως πρόεδρος, αναφέρθηκε στα σχέδια του μαζί με το τμήμα, με μίλησε σαν φίλος, με βοήθησε στην απόφαση μου. Η απόφαση ήταν δική μου αλλά έπαιξε πάρα πολύ μεγάλο ρόλο η φιλική του άποψη και τα σχέδια της ομάδας».

«Θεωρώ ότι ο στόχος της ομάδας θα είναι να κάνει μια πάρα πολύ καλή πορεία στη Β εθνική, να δημιουργήσει ένα καλό κλίμα το οποίο θα περάσει στον κόσμο, να αγαπηθεί το τμήμα μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού, γιατί ο Πανσερραϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος αλλά η ομάδα μπάσκετ έχει πολλά χρόνια να βρεθεί στη Β εθνική. Χρειάζεται δουλειά, υπομονή. Ο στόχος είναι να γίνει αγαπητό το τμήμα μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού. Ο κόσμος υπάρχει και θα στηρίξει. Οι ΤΣΕ στηρίζουν την ομάδα κάθε φορά και κάθε τμήμα σε όλη την Ελλάδα και είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε φιλάθλους που θα μας στηρίξουν και στα εύκολα και στα δύσκολα. Να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και να βλέπει μια ομάδα που θα του αρέσει αυτό που βλέπει και θα την αγαπάει και όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο τα αποτελέσματα είτε είναι η άνοδος είτε κάτι άλλο θα έρθουν αναπόφευκτα».

«Από τους λόγους που πήγα στον Πανσερραϊκό είναι να βοηθήσω και να μεταδώσω στα παιδιά τι χρειάζεται για να πετύχουν το στόχο τους και αυτό αφορά και τη νοοτροπία που συνάντησα εδώ το ότι κάποια παιδιά θεωρούν επειδή είναι σε μια ομάδα ότι θα παίξουν χωρίς να προσπαθήσουν πάρα πολύ».

«Υπάρχει ταλέντο στις Σέρρες, το θέμα πως θα βρεις τη δυνατότητα τα παιδιά να το βγάλουν.  Τα παιδιά θέλουν εμπιστοσύνη, θέλουν κάποιον να τους καθοδηγήσει»

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι ο Πανσερραϊκός θέλει να ρίξει το μέσο όσο ηλικίας, περάσαμε σε μια νέα εποχή, είναι σημαντικό να γυρίσεις και να κοιτάξεις τα νέα παιδιά, να τα δώσεις τη δυνατότητα να καταλάβουν ότι οι ομάδες τα υπολογίζουν. Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν σου χαρίζεται κάτι, δεν σου χαρίζουν οι ομάδες χρόνο συμμετοχής, οι ομάδες σου χαρίζουν ευκαιρίες και πρέπει να είσαι έτοιμος να τις πάρεις».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Κακιούζη στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών:

Τεχνικός-ηχογράφηση: Τάσος Αγριανίδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα