Γ. Γραμματικάκης: «Πρέπει να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση των προσφύγων» (audio)

16:21 21/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις τροπολογίες που κατέθεσε στην ευρωπαϊκή Οδηγία για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων, ζητώντας να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία των εθνικών ρυθμιστικών αρχών (ΕΣΡ) και η διαφάνεια στην αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, μέλος της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργος Γραμματικάκης μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη.

«Δεν υπάρχει ομοιομορφία στην αντιμετώπιση των τηλεοπτικών προβλημάτων από την Ε.Ε. Η Οδηγία που περιγράφω

προσπαθεί να λύσει αυτό ακριβώς το πρόβλημα. Δεν καταγγέλλει απλώς την κατάσταση ή ρίχνει ευθύνες, αλλά θέλει να δει το μέλλον» σημείωσε.

Για το ΕΣΡ προτείνει να έχει διάρκεια, να μην διακόπτεται η λειτουργία του από την εκάστοτε κυβέρνηση και να μην έχει κομματικές εξαρτήσεις. «Δεν αρκεί να σχηματιστεί το περίφημο ΕΣΡ. Πρέπει να έχει την κατάλληλη σύνθεση και να είναι βέβαιο ότι θα μπορεί να προχωρήσει στο έργο του» τόνισε.

Ερωτηθείς για το προσφυγικό, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, εξέφρασε την ανησυχία του υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι όπως «η περίφημη αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου και η πενιχρή απόδοση του κύριου παράγοντα της συμφωνίας με την Τουρκία, που είναι η μετεγκατάσταση». «Η Ευρώπη είναι διστακτική, η Τουρκία το εκμεταλλεύεται αυτό και η Ελλάδα είναι το μεγάλο θύμα» επεσήμανε.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση των “θεσμών” στο θέμα του ελληνικού χρέους εκφράστηκε θετικά για τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. «Η ιδέα του να αναλάβει μια σχετική μελέτη για το χρέος και να την εφαρμόσει δίνει κάποια διέξοδο» ανέφερε, εκφράζοντας, παράλληλα, την αισιοδοξία του ότι η λύση είναι πολύ κοντά. «Όλοι κρατάνε τις δυνάμεις τους για τη μεγάλη στιγμή. Δεν είναι πολύ μακριά αυτή η στιγμή γιατί ο Ντράγκι δε θέλει να τον προλάβουν άλλοι. Και η δική του η λύση είναι ίσως η πιο εφικτή, γιατί αυτός έχει τα χρήματα τώρα» εξήγησε.

Τέλος, αναφορικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του Ποταμιού, με τη διαγραφή Φωτήλα και την πρόταση Λοβέρδου για συγκρότηση ενιαίας κοινοβουλευτικής ομάδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης –Ποταμιού, διευκρίνισε ότι «η μεγάλη επιτυχία του Ποταμιού ήταν η σύνθεση διαφορετικών ιδεολογικών προσεγγίσεων». «Το Ποτάμι θα βαδίσει το δρόμο του. Την κατάλληλη στιγμή ίσως κάνει κάποιες συμμαχίες» εκτίμησε, ενώ κατέληξε λέγοντας: «δε μ” αρέσουν ο διαγραφές και οι φλυαρίες των κομμάτων. Είναι καιρός να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και να έχουμε τον νου μας στις δύσκολες στιγμές που περνά ο λαός μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα