Γ. Γκίλης: «Αιτήματα 50 ετών γίνονται δεκτά για να τονωθεί η αλιεία»

19:57 28/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ικανοποίησή του για τo γεγονός πως έγιναν δεκτά αιτήματα αλιέων που μετρούσαν περίπου 50 χρόνια εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού των Αλιέων Βιστωνίδας και παράλληλα εκπρόσωπος του Συνδέσμου Λιμνοθαλασσών, Γιώργος Γκίλης.

«Ζητούσαμε να αλλάξει το καθεστώς σχετικά με τις αναμισθώσεις στις Λιμνοθάλασσες και στους Συνεταιρισμούς. Ζητούσαμε να καταργηθεί ένας άχρηστος λογαριασμός εγγειοβελτιώσεων 5% επί του τζίρου, καθώς τα χρήματα δεν μπορούσαμε να τα αξιοποιήσουμε για την βελτίωση

των υποδομών και ενώ τα δαπανούσαμε εμείς, φαινόταν πως οφείλουμε χρήματα. Ζητούσαμε να μπορούμε να αναπτύξουμε δραστηριότητες μέσα στο ιχθυοτροφείο, όπως συσκευαστήριο, πώληση λιανική κ.α. Τα ζητάμε όλα αυτά για να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα του συνεταιρισμού, καθώς φθίνει με τα χρόνια και οι νέες γενιές δεν ακολουθούν. Ο Αγώνας μας δικαιώθηκε και το αφιερώνουμε στον πρόσφατα χαμένο πρόεδρο, Στέλιο Μπαλάση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γκίλης.
Τα αιτήματα των αλιέων θα ενσωματωθούν στο νέο νομοσχέδιο που θα ψηφισθεί στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Συνεταιρισμός των Αλιέων της λίμνης Βιστωνίδας τρέφει 57 οικογένειες συν αυτές των υπαλλήλων που εργάζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα