Γ. Χατζημάρκος: Οφειλόμενος φόρος τιμής η ρίψη στεφάνου στα Ίμια

11:11 4/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Στεφάνι στον τόπο της θυσίας των τριών ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού στην κρίση των Ιμίων, έριξε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
«Δεν δέχομαι περιορισμούς σε πράγματα που εκτός από αυτονόητα είναι και επιβαλλόμενα» δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου, προσθέτοντας ότι ήταν ένας οφειλόμενος φόρος τιμής.
Ανέφερε ότι θα έχουμε εκπληρώσει το χρέος μας, έναντι των αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι ελληνική γη,

όταν θα ανεγερθεί μνημείο στα Ίμια.
«Τρεις αξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι ελληνική γη και θεώρησα σωστό ν’ αποδώσω φόρο τιμής στον υγρό τάφο τους, χωρίς να θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στη χώρα» είπε, επισημαίνοντας πως για την ενέργειά του αυτή ήταν ενήμερο το Λιμενικό Σώμα.
Σε ανάρτησή του στο facebook, ο Περιφερειάρχης, με φωτογραφία από τη στιγμή της ρίψης του στεφανιού, έγραψε:
«Η επίσκεψη στον υγρό τάφο των Ιμίων, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους τρεις αθάνατους ήρωες – υπερασπιστές του Ελληνικού Αιγαίου μας.
Ο Αντιπλοίαρχος ΠΝ Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Αντιπλοίαρχος ΠΝ Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Σημαιοφόρος ΠΝ Εκτορας Γιαλοψός, έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι εμάς, την γη μας, το Αιγαίο μας.
Η μνήμη τους αιωνία και οδηγός μας στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα