Γ. Αμυράς: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θέλει συμμετοχή έξω από τα κομματικά στρατόπεδα» (audio)

19:49 14/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Σε τι κρατική λειτουργία βρισκόμαστε και τι κυβέρνηση είναι αυτή;» αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Αμυράς σχολιάζοντας την κυβερνητική παρουσία στο Σαρωνικό. «Μου κάνει εντύπωση η απουσία της κ. Δούρου, των οικολόγων (που συμμετέχουν στην κυβέρνηση). Που είναι εξαφανισμένοι;» ανέφερε μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη.

Ερωτηθείς αν έχει πειστεί πως οι μέθοδοι εξόρυξης που

χρησιμοποιεί η Eldorado Gold δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων απάντησε αρνητικά. «Δεν έχω πειστεί. Να μας πουν. Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρους κανόνες, όποιος τολμήσει και καταστρέψει το περιβάλλον, να του κοπεί το χέρι. Αλλά δε μπορεί να γίνεται πολιτικός ανταρτοπόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και Eldorado. Να ξέρουμε ποιοι είναι οι κανόνες και πως θα κινηθεί αυτή η επένδυση» ανέφερε σημειώνοντας, ωστόσο, «δε μπορώ να κλείσω τα μάτια μου και στο ΣτΕ».

Αναφερόμενος στην εξ αποστάσεως ψηφοφορία στις εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου πολιτικού φορέα επεσήμανε τη διαφορετική οπτική μεταξύ Ποταμιού και Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δε θέλει να ανοίξει το παιχνίδι, να συμμετάσχουν έξω από τα κομματικά στρατόπεδα, ενώ εμείς θέλουμε το αντίθετο» σημείωσε.

Ερωτηθείς αν, σε κάθε περίπτωση, οι συνυποψήφιοι θα στηρίξουν το νέο επικεφαλής που θα εκλεγεί απάντησε πως «υπάρχει συμφωνία κυρίων ότι όποιος και να βγει οι υπόλοιποι θα στηρίξουν. Αλλά, αλλιώς είναι να έχουν ψηφίσει 100.000 κόσμου και αλλιώς 300.000. Στην πρώτη, θα έχει μια δυσκολία ο αρχηγός, αλλά στη δεύτερη η νομιμοποίηση θα είναι διαφορετική» επεσήμανε.

Εκτίμησε πως μετά τις βουλευτικές εκλογές θα έχουμε πάρα πολλές εκπλήξεις και πολύ διαφορετικό τοπίο, ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασιών με ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ απέκλεισε κάθε συνεργασία με το κυβερνών κόμμα λέγοντας: «η ΝΔ έχει δείξει δείγματα γραφής. Εγώ συμφωνώ περισσότερο με τις φιλελεύθερες ιδέες (όπως για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια). Όσοι είμαστε ευρωπαϊστές θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε για επιμέρους θέματα» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα