Φριχτό θάνατο βρήκαν 20 επιβάτες σε φλεγόμενο λεωφορείο στο Περού

10:06 1/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Κραυγές φρίκης και σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σε σταθμό λεωφορείων στη Λίμα όπου τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι περίπου δέκα τραυματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής όταν έπιασε φωτιά όχημα γεμάτο επιβάτες.

«Η πυρκαγιά προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον είκοσι ανθρώπων», δήλωσε αξιωματικός του περουβιανού πυροσβεστικού σώματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, η φωτιά εκδηλώθηκε σε ηλεκτρικά κυκλώματα, στο πίσω μέρος του οχήματος. Το λεωφορείο επρόκειτο να αναχωρήσει από τον σταθμό Φιόρι, στη συνοικία Σαν Μαρτίν δε Πόρες, στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας, με

προορισμό την πόλη Τσικλάγιο, στο βόρειο Περού.

Τα περισσότερα θύματα πέθαναν από ασφυξία, αφού παγιδεύτηκαν μέσα στο όχημα, διευκρίνισε η πυροσβεστική. Οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι το διώροφο λεωφορείο δεν διέθετε τους απαραίτητους πυροσβεστήρες, σύμφωνα με το δίκτυο RPP.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν πόσοι άνθρωποι είχαν επιβιβαστεί στο λεωφορείο. Το όχημα απανθρακώθηκε τελείως.

Ο δήμαρχος της Λίμας, τόνισε πως το όχημα πήρε φωτιά ενώ βρισκόταν σε σταθμό λεωφορείων η λειτουργία του οποίου είχε απαγορευθεί, διότι βρισκόταν ακριβώς δίπλα σε κατάστημα που πωλούσε καύσιμα παράνομα.

«Φαίνεται ότι στον δεύτερο όροφο του λεωφορείου, όπου βρέθηκαν τα περισσότερα θύματα, μεταφέρονταν καύσιμα. Αυτό είναι πολύ σοβαρό ζήτημα», τόνισε ο δήμαρχος σε δημοσιογράφους, πριν επισκεφθεί επιζήσαντες στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν.

Να σημειωθεί ότι οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο το λαθρεμπόριο καυσίμων, έναν χαοτικό τομέα της παραοικονομίας που βασίζεται σε ανεξάρτητους προμηθευτές χωρίς άδειες που χρησιμοποιούν βαν και λεωφορεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα