«Φωτογραφίζοντας τις Φοίνισσες του Ευριπίδη»

14:21 23/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων φιλοξενεί την παράσταση «Φωτογραφίζοντας τις Φοίνισσες του Ευριπίδη», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Στρατηγάκου και Νύσου Βασιλόπουλου, που κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου έως την Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 στις 21:00 και για 6 παραστάσεις.

Οι Φοίνισσες του Ευριπίδη στο σκοτεινό θάλαμο. Μια κατάβαση στην οποία ο θεατρικός αφηγηματικός λόγος αναζητά το χώρο του σε μια έκθεση φωτογραφίας του Νύσου Βασιλόπουλου και στη μουσική του Βύρωνα Κατρίτση.

Πώς μπορεί μια έκθεση φωτογραφίας να εμπλακεί, να

εμπλουτιστεί και να γονιμοποιηθεί από υλικό του αρχαίου δράματος; Και το αντίστροφο.

Πώς συνυπάρχουν και συνδιαλέγονται δύο είδη τέχνης που διαφέρουν μεταξύ τους κυρίως ως προς την φύση και την αντίληψη-σχέση τους με το χρόνο;

Πώς επηρεάζονται, αλληλοτροφοδοτούνται και συμπληρώνονται προφορικός λόγος και εικόνα;

Ένα είδος «φωτορομάντζου» των Φοινισσών του Ευριπίδη;

Ένας τρόπος «αφηγηματικής» εκδοχής της τραγωδίας; ή Ένα είδος αναπαράστασης της περιπέτειας του βλέμματος του φωτογράφου πίσω από τη μάσκα του πάθους της Ιοκάστης των Φοινισσών;

Mετάφραση: Νίκος Χ. Χουρμουζιάδης |σκηνοθεσία: Βαγγέλης Στρατηγάκος – Νύσος Βασιλόπουλος | δραματουργία: Νίκος Φλέσσας | ερμηνεία: Βαγγέλης Στρατηγάκος | πρωτότυπη μουσική: Βύρων Κατρίτσης |φωτισμοί – φωτογραφίες: Νύσος Βασιλόπουλος.

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 8 € (φοιτητικό, άνω 65), 5 € (κάρτα ανεργίας, ΣΕΗ)

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35ΑΚυψέλη213 00 40 49669 45 34 84 [email protected]

site | facebook | instagram | twitter

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

με αυτοκίνητο: εύκολο παρκάρισμα | με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8 | με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4 | με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (15 λεπτά με τα πόδια)

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα