Φόρος τιμής στον Τζ. Μπους από τον πρόεδρο Τραμπ

09:26 4/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, όπου εκτίθεται σε δημόσιο προσκύνημα η σορός του πρώην Ρεπουμπλικάνου προέδρου Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, απέτισε φόρο τιμής ο πρόεδρος Τράμπ.

Ο εκλιπών είχε γνωστοποιήσει ότι δεν ψήφισε τον Ντόναλντ Τραμπ το 2016. Ωστόσο, ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου αποφάσισε να του αποδοθούν πλήρεις τιμές, διαθέτοντας κυρίως το προεδρικό Boeing 747 για να μεταφερθεί χθες η σορός του στην Ουάσινγκτον.

Ο Τράμπ και η σύζυγος του Μελάνια στάθηκαν

μπροστά στο φέρετρο του 41ου προέδρου των ΗΠΑ, το οποίο σκεπάζει η αμερικανική σημαία. Ο νυν πρόεδρος έκανε στρατιωτικό χαιρετισμό και στη συνέχεια το προεδρικό ζεύγος αποχώρησε.

«Ο Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους έζησε μια ζωή που ενσαρκώνει ό,τι πραγματικά εξαιρετικό έχει η Αμερική», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στον 41ο πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή στο Χιούστον του Τέξας σε ηλικία 94 ετών.

«Ανυποχώρητος στον πόλεμο, ο πρόεδρος Μπους ήταν μεγαλόψυχος τον καιρό της ειρήνης», συνέχισε ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος αναφερόμενος στον προκάτοχό του στην προεδρία.

Αύριο Τετάρτη, ημέρα εθνικού πένθους στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ θα παραστεί στην κηδεία του Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους στον εθνικό καθεδρικό ναό της Ουάσινγκτον.

Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και η σύζυγός του Χίλαρι, ο Τζορτζ Ουόκερ και η Λόρα Μπους, όπως και ο Μπαράκ Ομπάμα και η Μισέλ θα παραστούν στην κηδεία του πρώην προέδρου. Ωστόσο ο επίσημος κατάλογος των προσκεκλημένων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός.

Το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα παραστεί στην κηδεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Επίσης ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά Μπράιαν Μαλρούνι θα εκφωνήσει επικήδειο, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέχεια η σορός του εκλιπόντα θα μεταφερθεί πίσω στο Τέξας για την ταφή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα