Φοιτητικό συλλαλητήριο το απόγευμα στη Λάρισα

10:33 10/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε νέο συλλαλητήριο, το τρίτο κατά σειρά των τελευταίων ημερών, προχωρούν και στη Λάρισα φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, φορείς και σωματεία

Να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας ζητά ο φοιτητικός σύλλογος εστιών Λάρισας:

Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας:

«Δηλώνουμε στην κυβέρνηση ότι οι αγώνες μας δεν πρόκειται να σταματήσουν, το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται και την καλούμε να αποσύρει το νομοσχέδιό της. Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας

καλεί τα συνδικάτα, τους φορείς , τους εργαζόμενους της πόλης μας να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10/02 στις 18:00 στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. Να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της μόρφωσης των παιδιών μας!

Απαιτούμε :

Την απόσυρση του νομοσχεδίου.
Επαναλειτουργία των σχολών από το εαρινό εξάμηνο.
Όχι σε αστυνομία και διαγραφές .
Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας των φοιτητών. Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.
Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με των πανεπιστημίων.
Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.
Καμία ποινική δίωξη σε βάρος συλλογικών φορέων, εργαζομένων, φοιτητών, αγωνιστών για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις».

Ανακοίνωση – κάλεσμα στη συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία στις 6 μ.μ. για τις αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχει απευθύνει και το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας:

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τα μαζικά συλλαλητήρια φοιτητών – εκπαιδευτικών και νεολαίας που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, και παρά τη γενικευμένη απόρριψη των μέτρων από το εκπαιδευτικό κίνημα, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας σας καλεί όλους και όλες στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Ε.Κ.Λ στην Κεντρική Πλατεία την Τετάρτη 10-2-21 στις 18:00»

Την κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για την παιδεία στηρίζει και η Ένωση Γονέων Λάρισας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα