Φοιτητικές εκλογές- Διακύβευμα η συμμετοχή

07:47 10/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τις ‪7 το πρωί‬ μέχρι τις ‪7 το απόγευμα‬ διεξάγονται οι φετινές φοιτητικές εκλογές. Για άλλη μία χρονιά, «στον αέρα» είναι οι εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τις παρατάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ να επιρρίπτουν ευθύνες η μία στην άλλη για

τις διπλές κάλπες.

«Όπως στο παρελθόν οι φοιτητές έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, έτσι και φέτος, η νίκη κατά της οπισθοδρόμησης θα έρθει από τους φοιτητές» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μένιος Κορομηλάς, γραμματέας της ΔΑΠ πανεπιστημίων.

Ωστόσο, το διακύβευμα φαίνεται να είναι η ίδια η συμμετοχή των νέων στα κοινά. «Με το να υπάρχουν τα τελευταία χρόνια διαφορετικές κάλπες σε κάποιες σχολές, η διαδικασία απαξιώνεται γενικά και οι φοιτητές αποξενώνονται, όχι μόνο από τη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών, αλλά και από τις πολιτικές διαδικασίες», τόνισε ο πρώην γραμματέας της ΠΑΣΠ Πολιτικού της Νομικής, Γιάννης Παπαρίζος.

Για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών και διεκδίκηση πτυχίων που θα είναι η μόνη προϋπόθεση για δουλειά, κάνει λόγο σε ανακοίνωση-κάλεσμα προς τους φοιτητές η Πανσπουδαστική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:Στις κάλπες οι φοιτητές την Τετάρτη 10 Απριλίου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα