Φλόριντα: Βοηθός σερίφη βρισκόταν στο λύκειο αλλά δεν επενέβη

08:25 23/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένας ένοπλος βοηθός σερίφη βρισκόταν στον χώρο του λυκείου Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας κατά τη διάρκεια του μακελειού στις 14 Φεβρουαρίου, όπου 17 μαθητές και εκπαιδευτικοί έχασαν τη ζωή τους.

Ο Σκοτ Πίτερσον παρέμεινε στους χώρους του σχολείου και δεν πήγε να αντιμετωπίσει τον 19χρονο Νίκολας Κρουζ που άνοιξε πυρ, γνωστοποίησε ο σερίφης της κομητείας Μπρόουαρντ της Φλόριντας, Σκοτ Ίσραελ, την Πέμπτη.

Ο Πίτερσον, ο οποίος είχε υπηρεσία στο λύκειο, παρέμεινε έξω από το κτίριο ενώ ακούγονταν τα πυρά, ανέφερε ο Ίσραελ σε δημοσιογράφους.

"Devastated.

Sick to my stomach. There are no words."

Broward County sheriff Scott Israel reacts to the news an armed deputy stayed outside the school during the Florida school shooting pic.twitter.com/iKsMOs25U9

CNN International (@cnni) February 23, 2018

Οι ενέργειες του αστυνομικού καταγράφηκαν σε βίντεο. «Αυτό που είδα ήταν ένας βοηθός σερίφη να φτάνει στη δυτική πλευρά του κτιρίου 12, να παίρνει θέση εκεί. Δεν μπήκε ποτέ μέσα», δήλωσε ο Ίσραελ.

Όταν ρωτήθηκε τι θα έπρεπε να έχει κάνει ο βοηθός σερίφη, ο Ίσραελ απάντησε: «Να πάει μέσα, να αντιμετωπίσει τον δολοφόνο, να σκοτώσει τον δολοφόνο».

Florida School Cop Took No Action During Last Week's Fatal Shooting

NPR (@NPR) February 23, 2018

Ο Πίτερσον δεν έχει εξηγήσει για ποιο λόγο δεν εισήλθε στο κτίριο, επεσήμανε ο σερίφης, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα δώσει προς το παρόν στη δημοσιότητα το βίντεο και ίσως να μην το κάνει ποτέ, «εξαρτάται από την κατηγορούσα αρχή και την υπόθεση» που θα στοιχειοθετηθεί εναντίον του Κρουζ.

Ο δράστης του μακελειού κατάφερε να βγει από το σχολείο όταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία μαζί με τους μαθητές που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τα πυρά του.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σχολείο πίστεψαν ότι ο δράστης ήταν ακόμη μέσα στο κτίριο, βασιζόμενοι στο βίντεο που είχε καταγράψει μια κάμερα ασφαλείας το οποίο πίστεψαν ότι τους δείχνει εικόνες σε απευθείας μετάδοση. Στην πραγματικότητα οι εικόνες που παρακολουθούσαν είχαν καταγραφεί 20 λεπτά νωρίτερα.

Armed officer at Florida high school stayed outside as shooting occurred

USA TODAY (@USATODAY) February 22, 2018

Ο Πίτερσον παραιτήθηκε από την υπηρεσία την Πέμπτη, όταν ενημερώθηκε ότι επρόκειτο να τεθεί σε διαθεσιμότητα, ανέφερε ο σερίφης. Ωστόσο, ο Ίσραελ δεν διευκρίνισε αν ο Πίτερσον είναι αντιμέτωπος με ποινική δίωξη.

Breaking News: A sheriff's deputy who was the only armed guard during the Florida school shooting did "nothing" to stop it, the police said. He has resigned.

— The New York Times (@nytimes) February 22, 2018

Επίσης δύο ακόμη βοηθοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα επειδή δεν αντέδρασαν με τον προσήκοντα τρόπο σε πολλές καταγγελίες και παράπονα εναντίον του Κρουζ τα τελευταία 10 χρόνια.

Nikolas Cruz reported to police for threats, punching walls months before Florida shooting, report says

Fox News (@FoxNews) February 23, 2018

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα