Φλόριντα: Αυξάνονται οι νεκροί από τον τυφώνα Ίρμα

08:27 13/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο κυκλώνας Ίρμα προκάλεσε τουλάχιστον 12 θανάτους κατά το καταστροφικό του πέρασμα από τη Φλόριντα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησαν οι αρχές της Πολιτείας των νότιων ΗΠΑ.

«Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων που μπορούν να αποδοθούν στον κυκλώνα Ίρμα ανέρχεται ως αυτή τη στιγμή στους 12», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων της Φλόριντας, Αλμπέρτο Μοσκόκο, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις

για τα αίτια των θανάτων.

VIDEO: @AP exclusive drone footage over the Florida Keys shows the devastation after Hurricane Irma.

— The Associated Press (@AP) September 13, 2017

Ο κυκλώνας, ο οποίος προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε νησιά της Καραϊβικής πριν φθάσει στο έδαφος των ΗΠΑ, άφησε πίσω του κτίρια που κατέρρευσαν, λυόμενα σπίτια διαλυμένα και τόνους συντριμμιών στα νησιά Κις, όπου το 85% των οικημάτων υπέστη μερική ή ολική καταστροφή.

Hurricane Irma: Quarter of Florida Keys homes 'destroyed'

BBC News (World) (@BBCWorld) September 13, 2017

Την Τρίτη ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί αύριο Πέμπτη την Φλόριντα για να διαπιστώσει το εύρος των ζημιών, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια.

Περίπου 5,8 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις στη Φλόριντα και γειτονικές Πολιτείες ακόμη δεν είχαν ρεύμα χθες εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσε ο κυκλώνας Ίρμα. Οι εταιρείες ηλεκτρισμού συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για να αποκαταστήσουν την παροχή κι έχουν κινητοποιήσει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Millions were left without power in Florida after Irma, officials say, and restoring it could take a while pic.twitter.com/NbVfvntpY8

CNN (@CNN) September 13, 2017

Ελλείψεις καυσίμων αντιμετώπιζε το 37,6% των πρατηρίων στην Πολιτεία, ποσοστό σημαντικά μειωμένο από τη Δευτέρα το απόγευμα (46%), σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωσης για τη διαθεσιμότητα καυσίμων GasBuddy.

Σχετική είδηση: Στην κατεστραμμένη Φλόριντα μεταβαίνει ο Τραμπ- Λεηλασίες και συλλήψεις
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα