Φλώρινα – Γ. Αντωνιάδης: Η έκδοση των συντάξεων χηρείας συζητήθηκε με τον Υπουργό εργασιας

11:15 23/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με θέμα την αμεση έκδοση αγροτικών συντάξεων καθώς και συντάξεων χηρείας, είχε βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ κ. Γιάννης Αντωνιάδης και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, πέραν των προγραμμάτων ανεργίας, έγινε ειδική ενημέρωση για το χρόνο έκδοσης των αγροτικών συντάξεων και των συντάξεων χηρείας.
Ο υπουργός και οι τεχνοκράτες του υπουργείου, διαβεβαίωσαν το βουλευτή ότι από το καλοκαίρι του 2020, οι συντάξεις των αγροτών

και οι συντάξεις χηρείας, εκδίδονται άμεσα, εντός 5΄αφού μπει ο ενδιαφερόμενος στην ειδική πλατφόρμα είτε για σύνταξη αγροτική είτε για σύνταξη χηρείας και εφόσον δεν εμπλέκεται κανένα άλλο ασφαλιστικό ταμείο ή χρόνος ασφάλισης στο εξωτερικό, ή κάποιο άλλο κώλυμα (οικονομικό, κ.λπ), τότε οι συντάξεις των αγροτών και οι συντάξεις χηρείας εκδίδονται άμεσα.

Όπως αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό νέο για τους αγρότες μας, αλλά και για τις συντάξεις χηρείας των οποίων το ποσοστό αυξήθηκε από το 50% στο 70%, ώστε να μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα