Φ.Κουρεμπές (πρ.ΕΛΓΑ): «Αντικειμενικό το πρόβλημα με τις μετακινήσεις των εκτιμητών. Δρομολογούμε λύση»

11:29 20/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε γνώση τη διοίκησης του ΕΛΓΑ, που ήδη δρομολογεί λύση, βρίσκεται το αντικειμενικό πρόβλημα με τις μετακινήσεις των εκτιμητών του ΕΛΓΑ. Μετά την ψήφιση του νέου Νόμου 4336, από τον Αύγουστο οι εκτιμητές γεωπόνοι του ΕΛΓΑ δεν παίρνουν οδοιπορικά αν χρησιμοποιήσουν το δικό τους ΙΧ και

η εναλλακτική είναι η χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς: ΚΤΕΛ, αστικά ή ακόμη και ταξί. Ωστόσο, δεν υπάρχουν συγκοινωνίες για κάθε χωριό όπου σημειώνονται ζημιές, όπως για παράδειγμα στο Λουτρό Ελασσόνας, όπου οι εκτιμητές έφτασαν χθες με καθυστέρηση…80 ημερών για να καταγράψουν τις ζημιές στα καπνά.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λουτρού Γιάννης Ντούμος, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας επεσήμανε τα προβλήματα που δημιουργεί μια τέτοια καθυστέρηση: » Στο χωριό μας τα καπνά είναι μονοκαλλιέργεια. 60 απο τις 100 οικογένειες ζουν απο αυτή. Δεν έχουν άλλα εισοδήματα. Και οι ζημιές απο τη χαλαζόπτωση φτάνουν σχεδόν το 90%.»

Φάνης Κουρεμπές, πρ. ΕΛΓΑ

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό αέρα της ΕΡΤ Λάρισας και ρωτήθηκε για το ζήτημα.
«Η αλήθεια είναι ότι στην περίπτωση των εκτιμητών του ΕΛΓΑ ο νόμος 4336 δημιουργεί προβλήματα. Σε άλλες περιπτώσεις μειώνει δαπάνες για τις μετακινήσεις υπαλλήλων, που πριν νοίκιαζαν για παράδειγμα αυτοκίνητο με 70 ευρώ την ημέρα, συν τις βενζίνες για μια μετακίνηση. Όμως, στην περίπτωση του ΕΛΓΑ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι εκτιμητές πρέπει να βρίσκονται όπου σημειώνονται ζημιές και γρήγορα και με μέσο που να φτάνει στις πληγείσες περιοχές. Το να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους και να λαμβάνουν μια αποζημίωση 10λεπτων/χλμ -όπως γινόταν πριν το νέο νόμο- τελικά είναι και λιγότερο κοστοβόρο για τον οργανισμό και απο αποψη χρήματος, αλλά και χρόνου. Προσπαθήσαμε να το λυσουμε το θέμα με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς, αλλά το υπουργείο οικονομικών ήθελε περαιτέρω τεκμηρίωση των αριθμητικών στοιχείων. Αυτή έχει γίνει, έχει προωθηθεί στο υπουργείο οικονομικών και προσπαθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται να αλλάξει η κατάσταση η σημερινή.» είπε ο κ. Κουρεμπές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ είναι σε γνώση του Οργανισμού το γεγονός ότι «χάθηκαν» κάποιες ζημιές λόγω της δυσκολίας μετακίνησης των εκτιμητών και διαβεβαίωσε οτι ΕΛΓΑ θα τις καλύψει.

Keywords
Τυχαία Θέματα