Φιλέτο τσιπούρας με λαχανικά και λάδι κόλιανδρου

12:18 22/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια πρωτότυπη, νόστιμη και υγιεινή συνταγή για φιλέτο τσιπούρας με λάδι κόλιανδρου, που συνοδεύεται από λαχανικά, μας προτείνει ο σεφ Κώστας Κωβαίος. Ένα ελαφρύ γεύμα, ιδανικό για όσους αγαπούν το ψάρι, αλλά και μια εναλλακτική πρόταση γι’ αυτούς που θέλουν να κάνουν αποτοξίνωση από το κρέας.

Υλικά

4 φιλέτα τσιπούρας2 μανιτάρια κομμένα σε φέτες1 καρότο κομμένο σε φέτες1 κολοκύθι κομμένο σε φέτες4 πατάτες νέας σοδειάς κομμένες σε λεπτές φέτες1/2 φινόκιο ψιλοκομμένο4 ντοματίνια κομμένα στη μέση1 κλωνάρι σέλερι
κομμένο σε φέτεςλίγο φρέσκο θυμάρι100 ml ελαιόλαδο100 ml ζωμό λαχανικών1/2 ματσάκι κόλιανδρο φρέσκοαλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεματάμε τα λαχανικά, εκτός από τα μανιτάρια, σε βραστό νερό διαδοχικά μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε.Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα περνάμε από αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πρώτα από τη μεριά της πέτσας, για 4΄από κάθε μεριά.Για να ετοιμάσουμε το λάδι κόλιανδρου, ζεματάμε τα φύλλα από τον κόλιανδρο σε νερό που βράζει για λίγα δευτερόλεπτα, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε, τα περνάμε από μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2΄, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τον ζωμό να μαγειρευτούν όλα μαζί, εκτός από τα ντοματίνια.Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε και το φρέσκο θυμάρι και τα ντοματίνια.Σερβίρουμε στο πιάτο με τα λαχανικά από κάτω, το ψάρι από πάνω και ραντίζουμε με το αρωματικό ελαιόλαδο.Αν θέλουμε, για έξτρα γεύση τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και λίγο ξύσμα λεμονιού.

Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Chef de Cuisine σε μεγάλο ξενοδοχείο ενώ γράφει, παράλληλα, συνταγές για το site της ΕΡΤ και για άλλα site και έντυπα. Ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής-«Acropolis». Είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Επίσης, είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με πληθώρα σεμιναρίων στη γαστρονομία και στην Υγιεινή Τροφίμων. Στην έως τώρα επαγγελματική του καριέρα έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα