Φεστιβάλ μαθητικού ραδιοφώνου

09:46 16/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκινάει σήμερα το απόγευμα στο Ρέθυμνο το τέταρτο φεστιβάλ μαθητικού ραδιοφώνου. Μαθητές, παραγωγοί ραδιοφωνικών εκπομπών, με τους εκπαιδευτικούς τους, έρχονται απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο στο Ρέθυμνο, σ’ ένα φεστιβάλ που έχει στόχο, την ελεύθερη έκφραση και την ανάδειξη της δημιουργικότητας.

Το απόγευμα θα γίνει η πρώτη συνάντηση των συμμετεχόντων, ενώ το κύριο μέρος ξεκινάει αύριο στις 8.30 το πρωί. Όλες οι

ραδιοφωνικές ομάδες θα συναντηθούν στο χώρο του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Κρήτης, και του τμήματος Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης, στα Περιβόλια Ρεθύμνου, για να στήσουν τα δικά τους περίπτερα, να παρουσιάσουν τις δράσεις της ομάδας τους, να παίξουν βιωματικά παιχνίδια γνωριμίας, να παρακολουθήσουν εργαστήρια δημιουργίας ηχητικών εκπομπών, να ξεναγηθούν στα εργαστήρια και το στούντιο του ΤΕΙ και να συμμετάσχουν στη ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή που θα είναι σε εξέλιξη όλη τη διάρκεια της μέρας.
Στις 6 το απόγευμα στο «Σπίτι του Πολιτισμού» στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, θα γίνει η τελετή βράβευσης των ραδιοφωνικών ομάδων που θα διακριθούν στο διαγωνισμό, «Κάντο ν’ ακουστεί», που φέτος έχει θέμα την τέχνη της επικοινωνίας.
Το πρωί του Σαββάτου, όλοι οι μαθητές, ραδιοφωνικοί παραγωγοί του European School Radio, που θα συμμετάσχουν στις δράσεις του Φεστιβάλ, θα εμπλακούν σε μια συζήτηση στρογγυλής τράπεζας στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ, με θέμα τη τέχνη της επικοινωνίας και πώς αυτή εκφράζεται μέσα από τη δράσης τους στο Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο. Τη συζήτηση θα πλαισιώσουν ο καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μάριος Πουρκός, με την επιστημονική ανακοίνωση με θέμα: «Το ραδιόφωνο στην υπηρεσία της έρευνας, μάθησης και ανάπτυξης του ανθρώπου: Δημιουργώντας κύματα επικοινωνίας, συλλογικότητας και γνώσης» και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ηρακλείου, Κώστας Βασιλάκης, με μια σύντομη εισήγηση με θέμα τη «Δημοσιογραφική Δεοντολογία».

Keywords
Τυχαία Θέματα