«Φαινόμενο Mobbing: Εργασιακός Εκφοβισμός» – Αφιέρωμα από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ

15:15 1/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με πλούσια ύλη κυκλοφόρησε η «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», το περιοδικό του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Το περιοδικό μπορείτε να το διαβάσετε και σε ηλεκτρονική μορφή.

Όπως αναφέρεται στην παρουσίαση των περιεχομένων του τεύχους που μόλις κυκλοφόρησε: «Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, σε αυτό το τεύχος, δημοσιεύει άρθρο με τίτλο, «Φαινόμενο Mobbing: Εργασιακός Εκφοβισμός», αναδεικνύοντας μια άλλη παράμετρο της ποιότητας των εργασιακών σχέσεων.

Είναι γεγονός ότι το φαινόμενο της εργασιακής κακοποίησης, της ηθικής παρενόχλησης και της ψυχολογικής βίας στους χώρους εργασίας ή αλλιώς το «σύνδρομο mobbing», λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις στη σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα, ενώ σε πολλές χώρες, όπως είναι η Γερμανία, η Σουηδία και η Ιταλία, αναγνωρίζεται ως επαγγελματική ασθένεια.

Επίσης, σε αυτό το τεύχος, δημοσιεύεται ένα άρθρο με τίτλο, «Καρκίνος και εργασία», στο οποίο επιχειρείται να αναδειχθεί η σύνδεση μεταξύ κακών συνθηκών εργασίας και εκδήλωσης καρκινογενέσεων, γνωστός ως επαγγελματικός καρκίνος.

Τέλος, δημοσιεύεται η Παρέμβαση του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου, στην εκδήλωση του ΣΕΒ, για «Το μέλλον της εργασίας μετά το Μνημόνιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα