Φαινόμενα χουλιγκανισμού σε σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ

16:27 23/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αφορμή προβλήματα και επεισόδια που σημειώθηκαν πρόσφατα σε αγώνα μπάσκετ σχολικού πρωταθλήματος, μεταξύ σχολείων του Βόλου και της Λάρισας, που έγινε στην γειτονική πόλη, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας εκφράζει την έντονη ανησυχία της και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο φαινόμενα χουλιγκανισμού και αντιαθλητικής συμπεριφοράς.

«Θεωρούμε αναγκαιότητα την ενίσχυση και αναβάθμιση του σχολικού αθλητισμού, ταυτόχρονα την αυστηρή τήρηση των

κανόνων – κανονισμών και ενδεχομένως την επανεξέταση του πλαισίου των σχολικών αγώνων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Η ΕΛΜΕ τονίζει την ανάγκη καλλιέργειας φίλαθλου πνεύματος και αποφασιστικής αντιμετώπισης φαινομένων χουλιγκανισμού και δημιουργίας κλίματος εχθρότητας προς αντιπάλους που μπορεί να είναι συμμαθητές ή μαθητές άλλου σχολείου, ή άλλης πόλης.
Καταλήγοντας η ΕΛΜΕ καλεί την Πολιτεία, τις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς να συμβάλουν στην άθληση όλων των παιδιών, στην καλλιέργεια των αξιών του υγιούς αθλητισμού και του ανθρωπισμού.

Τα επεισόδια

Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν την περασμένη Τετάρτη, στο κλειστό γήπεδο στη Νεάπολη Λάρισας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι ημιτελικοί αγώνες Θεσσαλίας ανάμεσα στο 4ο ΓΕΛ Λάρισας και το 2ο ΓΕΛ Βόλου, στα κορίτσια, και στο 4ο ΓΕΛ Λάρισας και 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας Βόλου στα αγόρια.
Το παιχνίδι των κοριτσιών να ολοκληρώθηκε κανονικά και δίχως έκτροπα, με τις Βολιώτισσες του 2ου ΓΕΛ να κατακτούν εύκολα την πρόκριση με νίκη 34-54 για τον τελικό Θεσσαλίας.

Λίγη ώρα αργότερα και στο ίδιο γήπεδο ξεκίνησε η αναμέτρηση των αγοριών, όπου το παιχνίδι εντός παρκέ αποδείχθηκε πραγματικό ντέρμπι, με τη Λαρισινή ομάδα να κερδίζει στο φινάλε με 52-50. Ωστόσο, ο αγώνας μεταφέρθηκε στην κερκίδα και η ατμόσφαιρα άρχισε να μοιάζει με σκηνικό πολέμου, ενώ μία καθηγήτρια έχασε τις αισθήσεις της και λιποθύμησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα