Φ. Κωνσταντινίδης: Ναι στο άνοιγμα των σχολείων αλλά με προϋποθέσεις

15:03 31/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

“ΝΑΙ” στο άνοιγμα των σχολείων λέει ο διευθυντής του 20ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και αιρετός, μέλος του ΠΥΣΠΕ Μαγνησίας, Φίλιππος Κωνσταντινίδης, όμως τονίζει ότι θα πρέπει μέχρι το άνοιγμα τους να έχει επιλυθεί μία σειρά θεμάτων, όπως η πρόσληψη καθαριστριών, ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα και πολλές οδηγίες για τη σωστή λειτουργία τους ώστε να μην υπάρξει ούτε ένα κρούσμα, κάτι που θα σταματούσε την εκπαιδευτική διαδικασία.

“Μέχρι σήμερα τα σχολεία

μας  δεν έχουν καθαρίστριες. Πως θα ξεκινήσουν επτά του μήνα όταν το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τη διαδικασία για την πρόσληψη των καθαριστριών. Επιπλέον έχουμε πολλούς μαθητές σε μία τάξη, πάνω από 17 σίγουρα, σε όλα τα δημοτικά σχολεία του κέντρου. Οι αίθουσες και οι δομές στην Α’θμια Εκπαίδευση είναι μικρές. Δεν μπορεί να υπάρξει η απόσταση του 1,5 μέτρου που μέχρι χθες γνωρίζαμε ότι απαιτείται για να λειτουργήσει ένα τμήμα. Υπάρχουν ερωτηματικά” εξηγεί.

Επισημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να ανοίξουν τα σχολεία,  αλλά με ασφάλεια για παιδιά και εκπαιδευτικούς. “Ανησυχούμε αν συμβεί κάτι και σταματήσει η εκπαιδευτική διαδικασία. Πρέπει  να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να μην συμβεί αυτό. Εμείς μέχρι σήμερα δεν έχουμε ενημέρωση, για τον  τρόπο που πρέπει να λειτουργήσουμε ως εκπαιδευτικοί. Μόνο ό,τι γνωρίζουμε από τα ΜΜΕ και τη συνέντευξη της κας υπουργού Παιδείας. Τα σχολεία θα ανοίξουν αύριο με τους εκπαιδευτικούς να εμφανίζονται στις θέσεις τους και τα παιδιά τα περιμένουμε ή 7 η 14 Σεπτεμβρίου. Ελπίζουμε στο μεσοδιάστημα να έλθουν σχετικές οδηγίες”, τόνισε.

 

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα