Εξηγήσεις Γαρδικιώτη για τον εκτός λίστας εμβολιασμό στο Κ.Υ. Κέρκυρας (audio)

13:22 3/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο εμβολιασμός του δημοσιογράφου έγινε στη λογική να μην χαθεί αδιάθετη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό». Αυτό ανέφερε στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο έως χθες Διευθυντής του Κ.Υ. Κέρκυρας, Αλέξανδρος Γαρδικιώτης.

Ο κ. Γαρδικιώτης δήλωσε ότι θα περίμενε μια προσωρινή απομάκρυνση από τα καθήκοντά του, έως ότου η διαταχθείσα ΕΔΕ αποκαλύψει το τι ακριβώς συνέβη.

Το ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αν οι δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού που απομένουν αδιάθετες, θα πρέπει να καταστρέφονται ή να δίδονται σε άτομα που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα και έχουν εκφράσει την πρόθεση να εμβολιαστούν, αν δεν υπάρχει διαθέσιμο άτομο από τις ομάδες που έχει ορίσει προς εμβολιασμό το υπουργείο. Κάτι τέτοιο συνέβη, όπως είπε και στην περίπτωση εμβολιασμού του δημοσιογράφου.

Ο κ. Γαρδικιώτης, επιβεβαίωσε μάλιστα τις πληροφορίες ότι στο εμβολιαστικό κέντρο του Κ.Υ. Κέρκυρας έχει γίνει εμβολιασμός και άλλων ατόμων, ακόμη και μικρότερης ηλικίας, όπως συνέβη με 22χρονο φοιτητή της ιατρικής που πάσχει από υποκείμενο νόσημα, στη λογική του να μην χαθούν αδιάθετες δόσεις.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα