Εξερευνήσεις με τον Στηβ Μπάκσαλ | Μπουτάν, αφρισμένα νερά

21:43 24/8/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ομάδα ξεκινά το ταξίδι της στους πρόποδες των Ιμαλαΐων.
Αποστολή τους, να κατεβούν με καγιάκ τον τελευταίο ποταμό στοΣτηβ Μπάκσαλ | Μπουτάν όπου δεν έχει κατεβεί κανείς ως τώρα, για έναν σοβαρό λόγο. Το ποτάμι περνά μέσα από το πιο απόκρημνο φαράγγι της χώρας. Η ομάδα θα πρέπει να κατεβεί με καγιάκ μια απόσταση 40 χιλιομέτρων, μέσα από στενά περάσματα, χωρίς να ξέρουν τι βρίσκεται μπροστά τους. Πρέπει να είναι έτοιμοι για εγκατάλειψη ανά πάσα στιγμή.
Πριν το εγχείρημα, ο Στιβ και η ομάδα του πηγαίνουν στο τοπικό μοναστήρι για να ζητήσουν ευλογία για το

ταξίδι τους. Κατά τη βουδιστική παράδοση, έτσι θ’ απομακρυνθούν οι κακόβουλοι δαίμονες και τα πνεύματα του ποταμού θα τους φυλάνε.
Το φαράγγι απαιτεί ακραίες ικανότητες στο καγιάκ. Το ποτάμι είναι ανελέητο και τους ρίχνει από το ένα ρεύμα στο άλλο. Οι μεγαλύτεροι φόβοι τους γίνονται πραγματικότητα όταν, σε μια τεράστια υδατόπτωση, ο Στιβ αποσπάται απ’ το καγιάκ του, σέρνεται κάτω απ’ το νερό και παλεύει για τη ζωή του. Η υπεύθυνη ασφαλείας Σαλ Μοντγκόμερι σπεύδει προς διάσωσή του και τον σώζει ρίχνοντάς του ένα σχοινί, δευτερόλεπτα πριν αυτός συρθεί κάτω απ’ το νερό, για τελευταία ίσως φορά.
Στη συνέχεια, η ομάδα έχει να διανύσει άλλα 30 χιλιόμετρα σ’ αυτό το εντυπωσιακό φαράγγι, πριν ολοκληρώσει την αποστολή της.

Παραγωγή: A True To Nature Limited Production for BBC/DAVE, UKTV.

(Διαθέσιμο έως 31/08/2021)



Το άρθρο Εξερευνήσεις με τον Στηβ Μπάκσαλ | Μπουτάν, αφρισμένα νερά εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα