Εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε μετανάστες-Συλλήψεις μελών κυκλώματος απατεώνων

15:47 26/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κύκλωμα που μετέφερε μετανάστες απο την Τουρκία στην Ιταλία με ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα, εξάρθρωσε η Αστυνομία σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα. Συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα εννέα μέλη του κυκλώματος. Στα χέρια της αστυνομίας και κύκλωμα απατεώνων που πραγματοποιούσε εικονικές πωλήσεις διαμερισμάτων και οικοπέδων στην Αττική.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τρεις αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε αλλοδαπούς από σημεία κοντά στον ποταμό Έβρο μέχρι τη θαλάσσια μεταφορά τους στην

Ιταλία από περιοχές της Πελοποννήσου. Παράλληλα, όπως ανέφερε η Διεύθυνση της Ασφάλειας Αττικής κατά τη παρουσίαση της υπόθεσης, αρχηγός του κυκλώματος είναι ένας Σύρος, ο οποίος αναζητείται, όπως και άλλα οκτώ άτομα.
Για τη σύλληψη μελών του κυκλώματος πραγματοποιήθηκε ειδική επιχείρηση στην Αττική και τη Λακωνία, σε συνεργασία της αστυνομίας με τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Λιμενικού Σώματος.

Η σύλληψη των μελών της οργάνωσης έγινε την ώρα που 46 μετανάστες βρίσκονταν σε σκάφος σε θαλάσσια περιοχή της Μεσσηνιακής Μάνης, ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΣ, Νίκος Λαγκαδιανός, εάν το σκάφος έφευγε με προοορισμό την Ιταλία δεν είχε κανένα μέσο ασφαλείας.

Επίσης, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες στην περιοχή της Αττικής με εικονικές πωλήσεις οικοπέδων και διαμερισμάτων ενώ τα μέλη της κατηγορούνται ακόμη και για πλαστογραφίες.
Ειδικότερα συνελήφθησαν έξι μέλη του κυκλώματος μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως αρχηγός ενώ αναζητούνται δύο ακόμη άτομα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα διέπραξε εννέα απάτες με οικονομικό όφελος 208.000 ευρώ, ενώ έκανε 11 απόπειρες απάτης με προσδοκόμενο όφελος 5,82 εκατ. ευρώ. Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, διακίνησε πλαστές ή ακάλυπτες επιταγές με οικονομικό όφελος μεγαλύτερο των 400.000 ευρώ.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα