Εξαπάτησαν χρυσοχόο με ψεύτικα ευρώ

12:43 13/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έναν πολύτιμο λίθο μεγάλης αξίας κατάφεραν να αγοράσουν δύο άντρες από έναν χρυσοχόο της Θεσσαλονίκης έναντι του χρηματικού ποσού των 200.000 ευρώ.

Οι δύο άντρες επισκέφτηκαν χθες το απόγευμα τον χρυσοχόο στο γραφείο του , που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Έπειτα από διαπραγματεύσεις κατάφεραν να αγοράσουν τον πολύτιμο λίθο. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

, αρχικά έδειξαν στον χρυσοχόο κάποιες δεσμίδες με γνήσια ευρώ και έπειτα του έδωσαν δύο σακούλες με 200.000 ευρώ . Μόλις έφυγαν από το γραφείο του, ο χρυσοχόος αντιλήφθηκε ότι τα χαρτονομίσματα είναι φωτοτυπίες.

Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα, αφού πρώτα ενημερώθηκε από τον χρυσοχόο, και τους συνέλαβαν στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, από όπου προσπάθησαν να φύγουν από την χώρα.

Πρόκειται για έναν Ιταλό 29 χρόνων και έναν Γιουγκοσλάβο 36 ετών, οι οποίοι είχαν μαζί τους 14.375 ευρώ, 1.635 δηνάρια Σκοπίων και 4 κινητά τηλέφωνα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και σχηματίστηκε δικογραφία είς βάρος τους για απάτη κατά συναυτουργία

Όλγα Δαδίνη-Χιωτέρη

Keywords
Τυχαία Θέματα