Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

09:05 1/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, που διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου και τον Ξενώνα Φιλοξενίας, στο Πολιτιστικό- Συνεδριακό Κέντρο.

Παρουσιάστηκαν εισηγήσεις για την αντιμετώπιση του κοινωνικού προβλήματος της βίας κατά των γυναικών, η ψυχική και κοινωνική κατασκευή της κακοποιημένης γυναίκας, αλλά και ερευνητικά δεδομένα για την κακοποίηση της γυναίκας στην Κρήτη, το προφίλ των ανθρώπων

που κακοποιούν και κακοποιούνται, το νομοθετικό πλαίσιο στήριξης και προστασίας θυμάτων βίας, ο ρόλος της εκπαίδευσης στην πρόληψη του προβλήματος και οι τρόποι αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και του trafficking ανθρώπων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε και η επίδειξη μεθόδων αυτοάμυνας, από την Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης της Ελληνικής Αστυνομίας με τη συμμετοχή και του κοινού.
Παράλληλα η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Καναβάκη, ανακοίνωσε ότι ξεκινά δημόσια διαβούλευση για τη δημιουργία Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα