«Εξαιρετικός υποψήφιος» για τη θέση του προέδρου ο Στάινμαϊερ, λέει η Α. Μέρκελ

22:29 14/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ως «εξαιρετικό υποψήφιο» για τη θέση του προέδρου της χώρας χαρακτήρισε τον Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

«Σε μια εποχή που υπάρχει αναβρασμός και αστάθεια στον κόσμο, το να στέλνουμε ένα μήνυμα σταθερότητας –με την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Στάινμαϊερ από τους συντηρητικούς– είναι κατά την άποψή μου σωστό και σημαντικό», δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ

μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν νωρίτερα το κόμμα της, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και το αδελφό κόμμα της Βαυαρίας, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) να στηρίξουν τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας για το αξίωμα αυτό.

Το κόμμα της Μέρκελ ήλπιζε να προωθήσει δικό του υποψήφιο, ωστόσο επέλεξε να στηρίξει τον σοσιαλδημοκράτη Στάινμαϊερ για να μην συγκρουστεί με τους εταίρους του, Σοσιαλδημοκράτες, στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Ο νυν υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Στάινμαϊερ, δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής για το γεγονός ότι προτάθηκε ως η επιλογή του κυβερνώντος συνασπισμού για τη θέση του προέδρου της χώρας.

Η θητεία του νυν προέδρου Γιοακίμ Γκάουκ λήγει τον Μάρτιο, 6 μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Πηγή: ΕΡΤ1, Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα