Ευρωβουλή: Σήμερα εγκρίνεται το ψήφισμα κατά της παράνομης κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών

11:32 19/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ισχυρό μήνυμα προς την Άγκυρα αναμένεται να στείλει σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο με την έγκριση ψηφίσματος εναντίον της Τουρκίας για την συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Είναι από τις λίγες φορές που όλες οι πολιτικές ομάδες συμφώνησαν σε ένα κοινό ψήφισμα, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα στον Ερντογάν για την άμεση απελευθέρωση τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο ψηφίσματος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα καλέσει την Τουρκία να ολοκληρώσει σύντομα τη διαδικασία και να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα

προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ακολουθώντας επιμελώς τις νομικές διαδικασίες με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα που καθιερώνονται από το διεθνές δίκαιο, περιλαμβανομένης της σύμβασης της Γενεύης.

Γιούνκερ: Γελοίοι οι τουρκικοί ισχυρισμοί για την κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών (video)

Ο Ζαν Κλoντ Γιούνκερ χαρακτήρισε γελοία την κράτησή τους και επανέλαβε ότι είχε ζητήσει από τον Ερντογάν να απελευθερωθούν πριν από το Ορθόδοξο Πάσχα.

Ευρωκοινοβούλιο: Να απελευθερωθούν άμεσα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί (video)

Στις παρεμβάσεις τους στην ολομέλεια Ευρωκοινοβουλίου οι Έλληνες Ευρωβουλευτές στηλίτευσαν τις προκλητικές επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων τόσο της Ελλάδος, όσο και της Κύπρου.

Η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΡΤ (video)

«Παρακολουθούμε πολύ στενά την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία», τόνισε και η Βρετανίδα πρεσβευτής στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ σε συνέντευξή της χθες στην ΕΡΤ.

ΕΕ: Οι εντάσεις στο Αιγαίο και η κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών στην έκθεση για την Τουρκία

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την Τρίτη την ετήσια έκθεση προόδου για την Τουρκία στην οποία διαπιστώνεται η επιδείνωση της κατάστασης ως προς τη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, και όπως επισήμαναν πολλοί ομιλητές κινείται προς την κατεύθυνση αυταρχικού και αντιδημοκρατικού καθεστώτος.

πηγή ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα