Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρώτα 16 ονόματα (video)

17:37 12/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανακοινώθηκαν τα πρώτα 16 ονόματα του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις επικείμενες ευρωεκλογές, μετά τη συνεδρίαση της ΠΓ του κόμματος.

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα είναι οι εξής:

Αρβανίτης Κώστας, δημοσιογράφοςΚοντούλη Ιωάννα, οικολογικό κίνημαΚούλογλου Στέλιος, ευρωβουλευτήςΚούνεβα Κωνσταντίνα, ευρωβουλευτήςΚουρουμπλής Παναγιώτης, βουλευτής Β’ Αθήνας, πρώην υπουργόςΛοΐζου Μυρσίνη, γραφίστριαΜουζάλας Γιάννης, πρώην υπουργόςΜουσταφά Οφούκ, δικηγόρος,
μέλος μουσουλμανικής μειονότηταςΜουχαμέντι Γιόνους, Πρόεδρος Ελληνικού Φόρουμ ΠροσφύγωνΝάσση Όλγα, Ελληνική Κοινότητα ΙταλίαςΠαπαδημητρίου – Τσάτσου Άννα, νομικός, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα ΑθηνώνΠαπαδημούλης Δημήτρης, αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτήςΠελεγρίνης Θεοδόσης, πρώην υφυπουργός, πρώην Πρύτανης ΕΚΠΑΠλουμπίδης Δημήτρης, πανεπιστημιακός, πρόεδρος Ελληνικής Ψυχιατρικής ΕταιρίαςΣκοπούλη Φωτεινή, πρώην υφυπουργός, πανεπιστημιακόςΧρηστάκης Γιώργος, στέλεχος του αναπηρικού κινήματος, ιδρυτής της θεατρικής ομάδας Αναπηρίας DAGIPOLI DANCE Co

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, βρέθηκαν η προετοιμασία και οι πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος ενόψει των ευρωεκλογών βρέθηκαν.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των συλλογικοτήτων και προσωπικοτήτων που αποδέχτηκαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία μίας προοδευτικής συμμαχίας, προκειμένου να γίνει, πιθανότατα στις 27 Μαρτίου, μία μεγάλη συγκέντρωση, στην οποία θα παρουσιαστεί και το ευρωψηφοδέλτιο.

Τζανακόπουλος: Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα δίνει σάρκα και οστά στο μέτωπο εναντίον του νεοφιλελευθερισμού (audio)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ότι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει την προοδευτική τάση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το πολιτικό πλαίσιο έχει γίνει σαφές από την προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος όταν και δηλώσαμε, είπαμε, ότι η πολιτική μας στις ευρωεκλογές είναι μια προσπάθεια να οικοδομηθεί ένα μέτωπο ενάντια στον φιλελευθερισμό ενάντια στη λιτότητα αλλά και ενάντια στην ακροδεξιά. Αποτυπώνεται στο ψηφοδέλτιο αυτή η στρατηγική επιλογή, η οποία υπενθυμίζω η οποία έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός πλατύτερου μετώπου προοδευτικών δυνάμεων, δυνάμεων από τα αριστερά της Αριστεράς μέχρι τη Σοσιαλδημοκρατία η οποία θα μπορέσει να αποτελέσει και ανάχωμα, αν θέλετε, στην άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων» ανέφερε.

«Οι ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου, είναι οι πιο κρίσιμες για την Ευρώπη και σαν εθνικές εκλογές στην Ελλάδα. Προβάλλουμε το έργο και το πρόγραμμά μας. Για ισχυρή, αναπτυσσόμενη και δίκαιη Ελλάδα, σε μια δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη. Με δυνατό ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτική συμμαχία. Πάμε δυνατά!», ανέφερε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, και παρουσιαστής της εκπομπής Άλλη Διάσταση της ΕΡΤ, με την αναφορά του ονόματός του από τον ρεπόρτερ Κ. Σκουλά, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εκπομπή. «Πρέπει να αποχωρήσω. Σας χαιρετώ, ΕΡΤ για πάντα, ΕΡΤ παντού» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα