ΕΒΕΔ: ΦΠΑ και φόροι διαμονής και αλκοόλης θα επηρεάσουν την τοπική οικονομία

10:49 18/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, ο φόρος διανυκτέρευσης και ο φόρος αλκοόλης, θέματα που επηρεάζουν το μέλλον της τοπικής οικονομίας, θα τεθούν σε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Πάππου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:
«Οι προσπάθειες που όλοι μαζί καταβάλαμε, είχαν ως αποτέλεσμα να εξαιρεθούν τα νησιά μας (πλην της Ρόδου και της Καρπάθου) από την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ,

που είναι φανερό ότι θα ακύρωνε τις όποιες προσπάθειες στήριξης της τοπικής μας οικονομίας και των πολύπαθων επιχειρήσεων των νησιών μας. Ωστόσο μέσα σ’ ένα περιβάλλον συνεχιζόμενης κρίσης, ο χρόνος τελειώνει και το τι θα ισχύσει το 2018 σε ό,τι αφορά τους συντελεστές ΦΠΑ, δημιουργεί κλίμα ανησυχίας για το σύνολο της κοινωνίας και των κατοίκων μας , ακυρώνει τις προσπάθειες προγραμματισμού των επιχειρήσεων για τη νέα χρονιά. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και ο νέος φόρος διαμονής με εφαρμογή σε όλα τα τουριστικά καταλύματα αλλά και η επικείμενη ακύρωση της έκπτωσης του 50% που ισχύει για τον φόρο στα αλκοολούχα ποτά στα Δωδεκάνησα και η μη ακύρωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το Κρασί. Χρειαζόμαστε συντονισμό και συλλογικές προσπάθειες, κοινή δράση για να αποτρέψουμε τέτοιες αποφάσεις, των οποίων οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές για το σύνολο της οικονομίας μας, της κοινωνίας και των κατοίκων μας».
Στη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, προσκλήθηκαν και θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Αντώνης Καμπουράκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, Νίκος Τσούλλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, Νίκος Μπόνης και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων, Γιάννης Κλούβας.

Keywords
Τυχαία Θέματα